avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intoducerea de parte responsabila civilmente dupa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intoducerea de parte responsabila civilmente dupa citirea rechizitoriului

am un inculpat trimis în judecată pr. infractiunea prevazută de art. 13 din Legea nr.87/1994 evaziune fiscala. La ultimul termen procurorul mi-a chemat ca prc societatea respectiva. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:52, 30 Noiembrie 2005
Inteleg ca a fost angajatul dvs?
inculpatul este asociat unic şi administrator la societatea respectiva.Procurorul a cerut introducerea în cauză ca parte responsabilă civilmente a societăţii inculpatului.Introducerea în cauză este facută însă după citirea rechozitoriului.Este tardivă o asemenea constituire de parte
Dvs. confundanti partea responsabila civilmente cu constituirea de parte civila.
Sunt doua institutii cu totul diferite.
Partea responsabila raspunde si ea pentru prejudiciul cauzat.
nu confund, poate procurorul.Am urmatoarea speţa un inculpat trimis în judecata pentru evaziune fiscala Legea 87/1994, fals intelectual raportat la Legea nr.82/1991 legea contabilităţii.Prejudiciul este cauzat statului prin sustragerea de la plata TVA.Laa ultimul termen de judecată, care este ulterior citirii rechizitoriului, procurorul cere introducerea în proces a societăţii inculpatului.Este legala o asemenea introducere tardiva în cauză şi în ce temei de drept este facută.Societatea este chemată ca parte responsabilă civilmente
Sunt pareri pro si contra. Daca sunteti chemati in aceasta calitate puteti sa va opuneti in temeiul art. 16 dar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor ContSters274040 ContSters274040 Buna ziua, sunt implicat intr-un proces pentru tentativa de omor, ca victima. Inculpatul nu are nimic pe numele lui, ca bunuri materiale si nici conturi ... (vezi toată discuția)
Parte civila -dosar ucidere din culpa coasa coasa Sunt la primul termen,chemat in instanta in calitate de parte civila in dosarul cu obiect ucidere din culpa. Va rog sa ma indrumati care sunt primii pasi ce ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata si civila ? marianaragalie marianaragalie In timpul anchetei penale de 6 luni ,nu exista nici-o declaratie ,pretentie din partea sotiei victimei. La a treia infatisare in instanta se constituie ca ... (vezi toată discuția)