avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... casa fara autorizatie de constructie control primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

casa fara autorizatie de constructie control primarie

Buna ziua,

In 1998 am cumparat un teren de numai 40 mp pe care se aflau ruinele ( cativa stalpi ) ale unei case arse. In anul urmator am construit pastrand suprafata la sol a casei initiale dar ne-am mai inaltat si cu un etaj, dar fara sa solicitam autorizatie de constructie. Acum vecinii ne-au anuntat ca ne-au facut reclamatie,ca ar fi venit control de primarie dar nu ne-au gasit acasa .
Noi nu am gasit nici o instiintare in cutia postala. Intrebarea este : ne mai pot amenda ? Mai exista inca termenele de prescriptie?

Multumesc
Gena
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 02:10, 6 Septembrie 2009
Legea nr.50/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare:
Art. 31.- Dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile prevazute la art.26 se prescrie in termen de 2 ani de la data savarsirii faptei.
Pe cale de consecinta, din acest punct de vedere nu trebuie sa va mai faceti probleme, s-a prescris termenul acesta fiind depasit cu 5 ani. Si totusi trebuie sa intrati in legalitate si sa va faceti si acte de proprietate asupra imobilului pe care-l detineti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in legalitate a unei constructii gmnicolau gmnicolau Am demolat o casa veche ,propietate personala,in 2003;am depus atunci actele la primarie ,primind doar \"Certifactul de urbanism\".Apoi am contactat o persoana ... (vezi toată discuția)
Prescriptie casa construita fara autorizatie. danaa1 danaa1 Buna ziua, Daca cineva a construit o casa fara autorizatie de constructie,si pana acum a mers pe relatii,cu cei de la primarie,exista pericolul ca intre ... (vezi toată discuția)
Proprietate moștenită de la tată și bunici, fiind în coproprietate cu alte rude (veri, mătuși): construcții+teren im82 im82 Bună dimineața, Ref. la o proprietate moștenită de la tată și bunici, fiind în coproprietate cu alte rude (veri, mătuși), construcții+teren ... (vezi toată discuția)