avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire domiciliu minor Germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire domiciliu minor Germania

Buna seara!
Am si eu o nelamurire: sotii au divortat si locuinta minorului a fost stabilita la mama in Romania prin acord in anul 2013.
In prezent tatal locuieste in Germania si doreste sa i se stabilieasca copilului domiciliul in Germania pentru a-l inscrie la scoala acolo, mama fiind de acord.
Instanta competenta este cea de la domiciliul mamei parate (Romania) sau este instanta din Germania?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:21, 3 Ianuarie 2017
Instanța competentă este cea de la domiciliul copilului, dar dacă pârâta acceptă competența instanței din Germania se poate judeca cazul și acolo, dar doar dacă judecarea la instanța germană se consideră a fi în interesul superior al copilului.
Cred că cel mai bine este să înscrieți copilul la o instituție de învățământ din Germania și apoi să inițiați o acțiune în România sau în Germania, prin care să solicitați ca locuința copilului să fie stabilită în Germania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in tagada paternitatii - instanta competenta Irina S. Irina S. Ce instanta este competenta intr-o actiune in tagada paternitatii introdusa de tatal biologic (cu domiciliul legal in Romania si rezidenta in Germania), in ... (vezi toată discuția)
Drept semnătură asupra unui minor Alex 1986 Alex 1986 Bună ziua, cum pot solicita dreptul de semnătură asupra unui minor pentru reînnoirea pașaportului și altor acte necesare. Minorul locuiește cu mine de ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului, în străinătate User2017 User2017 Buna seara! Din august 2017 locuiesc împreună cu băiatul meu, acum în vârstă de 8 ani, în Germania. In iulie, anul acesta, ii expira pașaportul si ... (vezi toată discuția)