avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin cu nume gresit de 58 de ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin cu nume gresit de 58 de ani

Mama casatorita Gioglavan urma cu 58 de ani descopera acum, la 80 ani, cand trebuie sa isi schimbe buletinul din cauza schimbarii domiciliului, ca nu o poate face pentru ca in buletinul vechi scrie GioglOvan iar in certificatul de casatorie GioglAvan. In toti acesti ani a tot facut/schimbat buletine, acte de casa, donatie, acte de pensie, conturi bancare etc. pe numele din bulletin adica GioglOvan.
Intrebare: daca isi face acum corect buletin pe numele de pe certificatul de casatorie GioglAvan ce efecte vor exista in legatura cu toate actele enumerate mai sus? Ce e de facut? Cum e mai bine?
Mentionez ca si in actele de nastere ale copiilor la numele mamei este trecut GioglOvan dar asta nu cred ca ne (pe noi, copiii ei) afecteaza in vreun fel deoarece noi avem alt tata iar in certificatele noastre de nastere la tata scrie: Bratu Ion iar la mama: Gioglovan Elisabeta intrucat mama nu a divortat niciodata de sotul ei.
Complicat? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 13:22, 8 Ianuarie 2017
Dacă mama nu a divortat de sot, cine e Bratu? A fost tagaduita paternitatea?
În legătură cu întrebarea dvs, după ce își reface buletinul, se rectifica toate actele ce contează.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2017
gi-jane2, moderator
Mama a stat cu sotul ei, Gioglavan doar 2 sau 3 luni apoi s-au despartit (deci in 1962 a fost casatoria si tot in 1962 s-au departit in fapt) si de atunci nu au mai stiut unul de altul insa niciunul dintre ei nu a divortat. Mama l-a intalnit pe Bratu in si in 1965 si 1968 ne-am nascut noi: eu si sora mea, copii recunoscuti de Bratu, tatal nostru.
Care acte din trecut sunt cele care conteaza?
- decizia de pensionare
-- conturi bancare
- certificatele noastre de nastere ????

Va multumesc pentru raspuns.
cand au inregistrat nasterea, cei de la starea civila au uitat de asta :
ART. 53
Copilul nãscut în timpul cãsãtoriei are ca tata pe soţul mamei.

Candva, nu stiu cu ce ocazie , va veti impiedica si de acest aspect.

Acuma cu buletinul mamei.. in legatura cu conturile, mai bine inchideti conturile si deschideti altele dupa ce isi schimba buletinul..

Imi pare mai usor in situatia asta, ca dupa ce isi schimba buletinul, sa isi schimbe numele pe cale administrativa din gioglavan in gioglovan. Si aici e o problema ca inca e maritata. Daca e vaduva, are nevoie de certificatul de deces.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2017
gi-jane2, moderator
Parerea mea este ca mai intai trebuie sa stabiliti care este numele corect al sotului mamei dvs. Gioglovan sau Gioglavan, dupa care sa solicite mama dvs. un nou certificat de casatorie(daca este cazul rectificat- dar poate in act este corect si puteti descoperi ca doar certificatul de casatorie este gresit-), dupa caz daca d-l Gioglovan nu mai este in viata si certificatul acestuia de deces. Apoi, mama dvs. sa solicite actul de identitate pe numele corect al sotului, care o fi el, iar dvs. si sora dvs. sa solicitati pe baza actelor mamei rectificarea actelor dvs. de nastere, respectiv de casatorie daca sunteti casatoriti dvs. ori sora dvs. Pe baza actelor de casatorie, deces sot si buletin mama dvs. poate solicita rectificarea celorlalte acte decizia de pensie, conturile bancare, etc. Daca nu...nu mai schimbati domiciliul mamei ci doar inscrieti in buletinul pe care il are o viza de resedinta la adresa la care locuieste in prezent, ca sa evitati toata tevatura. In definitiv daca dupa sot mama nu mosteneste nimic, puteti sa o cotiti si sa lasati lucrurile asa cum sau desfasurat pana in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele mamei trecut gresit in certificatul de nastere LoctusIvan LoctusIvan Buna ziua! Persoana X are un certificat de nastere de tip vechi in care apar atat numele si prenumele tatalui scris corect, dar prenumele mamei este scris ... (vezi toată discuția)
Carte identitate copil cu numele mamei gresit in certificatul de nastere ingagaby ingagaby am un copil nascut dupa divortul de tatal lui iar fostul sot l-a trecut pe numele lui in certificatul de nastere iar pe mine,ca mama m-a trecut tot cu numele ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere adynazoe adynazoe Buna ziua,ma numesc Adyna,am divortat in 2008.De atunci inca port numele fostului sot,neavan posibilitatea de a mi schimba buletinul.Am 2 copii cu actualul meu ... (vezi toată discuția)