avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Scoatere de la Birou de Credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Scoatere de la Birou de Credite

Buna seara, numele meu este........ si fac aceasta sesizare uramre a incercari de a rezolva pe cale amiabila o situatie destu de delicata. Am accesat de la acest operator economic un imprumut pe care l-am rambursat anticipat (deci fara intarzieri si restante), in luna Noimebrie 2016. Desi am o rata de 700 lei pe care o platesc la timp si pentru ca doresc sa fac un card de credit, faptul ca apar la Biroul de Credite (desi achitate la timp, unele anticipat) nu pot sa ma incadrez la nici o suma datorita acestui fapt. Mi se spune ca gradul de indatorare e mare deoarece am accesat multe credite ( repet acestea sunt inchise). I am rugat pe cei de la IFN-urile unde am avut aceste credite sa faca o cerere catre Biroul de Credite pentru a nu mai intampina astfel de piedici. Binenteles ca acestia mi-au spus ca nu se pot sterge datele de la Birou ... Cum trebuie sa procedez? daca fac sesizare la ANPC ce se rezolva?
Cel mai recent răspuns: REALTY&CREDIT SCORE ADVISORS SRL , Consultant credite si finantari 14:32, 16 Ianuarie 2018
Nu are vreo legătură faptul că ați avut credite, plătite la timp, cu gradul de îndatorare.
Există posibilitatea să fiți șters din Biroul de Credit, dar nu cred că vă ajută asta. Contează ce credite aveți în prezent, în gradul de îndatorare.
Multumesc, dar as vrea sa stiu ce lege sta la baza pentru a fi sters de la Biroul de Credite. Iar legat de gradul de indatorare mi s a spus ca si simularile de credit scad scoringul. ceea ce nu mi se pare corect...
Dvs sunteti debusolata tare ... in primul rand , Biroul de Credite este o institutie cu caracter informativ si nu decizional ! Gradul de indatorare este un indicator general al indatorarii si calculeaza proportia dintre veniturile reale demonstrabile ( salarii , chirii incasate , dividente , etc ) si cheltuielile curente ( rate banci ,utilitati ) la care se adauga o valoare aproximativa de 250 -300 lei / luna de membru de familie . Daca discutam de procente , el se incadreaza intre 50 si 75 % din total venit / familie ( depinde de banca si tipul de imprumut ) .

SFAT : Daca dvs doriti sa reglementati situatia din biroul de credit ( de radiat nu se poate ) , ramane sa faceti o solicitare catre biroul de credit prin care sa va comunice situatia contului dvs . In cazul in care o sa depistati si banci fata de care nu mai sunteti datoare , ramane sa mergeti la acele banci si sa solicitati adeverinta din care sa rezulte ca nu mai aveti datorii catre ei , document ce va fi comunicat catre biroul de credit pentru radierea dvs din baza de date a datornicilor .
Ba bine că pot fi făcute ștergeri din Biroul de Credit, în anumite situații. Doar că trebuie să beneficiezi de sfaturile unui specialist pentru asta.
Buna ziua,
1) Informatiile raportate de catre Banci/I.F.N. -uri pot fii sterse de la Biroul de Credit SA in conditiile in care aceste raportari au fost facute ABUZIV ! (Daca doriti informatii despre cum se pot sterge informatiile negative din BC ne puteti suna la 0374.065.999 nr. cu tarif normal si stabilim o intalnire la sediul nostru).
2) Legat de gradul de indatorare va dau un exemplu:
Daca dumneavoastra castigati lunar 1000 lei, ratele dumneavoastra insumate au valoarea de 300 lei + cheltuiala minima de subzistenta intre 300-350 lei pt. Bucuresti si intre 260-300 lei (ma refer strict pentru dumneavoastra, daca mai aveti copii trecuti in intretinere si care se vad in momentul in care vi se face verificarea veniturilor la ANAF, mai adaugati cate o cheltuiala pentru fiecare) pentru provincie (acestea fiind principalele cheltuieli de care bancile si/sau I.F.N. - urile tin cont in prezent) va rezulta un grad de indatorare de aproximativ 65%. Tinand cont ca normele BNR din ultimele luni impun ca bancile/I.F.N.-urile sa nu mai depaseasca gradul de indatorare la creditare de maxim 50% pe fiecare persoana in parte cu greu persoanele supraindatorate de credite mai pot accesa un credit pentru consolidarea datoriilor (pentru asta va pot ajuta colegii nostrii de la Magazinul de Credite www.CreditulM.eu ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa scap de inscrierea la biroul de credite ? DomnulGeo DomnulGeo Buna ziua, Acum un an am girat ca fidejusor pentru un credit luat de firma sotiei. Firma a avut ceva probleme iar creditul a ajuns sa fie executat. Prin ... (vezi toată discuția)
Nu reușesc să obțin credit de nevoi personale. care să fie problema? spiriy2005 spiriy2005 Buna ziua, ma chinui de ceva timp sa obtin un credit de nevoi personale , dar sunt respins de toate bancile la care am fost (5 la nr) pe motiv de scoring ... (vezi toată discuția)