avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț , cu copil minor si locuința la comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț , cu copil minor si locuința la comun

Vreau sa divortez de soțul meu si as dori sa știu ce se întâmpla cu copilul după divorț si cu locuința ? Menționez ca locuința este cumpărată prin credit "Prima Casa " pe numele meu, dar suntem proprietari amândoi ... il pot obliga cumva sa plătească in continuare la rata si sa dea pensie alimentara , dar sa nu mai locuiască cu noi ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:42, 5 Ianuarie 2017
Cu copilul nu se intampla nimic.. ambii parinti veti exercita autoritatea parinteasca ca si pana la divort, iar copilul va ramane cel mai probabil sa locuiasca in aceeasi casa cu dvs.
Pe tata nu il puteti obliga sa se mute, dar se poate muta de bunavoie, pensie va trebui sa plateasca.
In legatura cu ratele, contractul cu banca nu are legatura cu divortul, aveti de platit ratele ca si pana acum, sigur ca el poate alege sa nu plateasca. Daca le veti plati singura, veti avea drept de creanta la partaj, daca veti cere casa, ii veti da sulta numai pt perioada in care ati platit impreuna ratele.
Va trebui sa faceti partajul, va puteti intelege amiabil sa preluati ap si ratele sau va puteti judeca in instanta, varianta care costa mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati. ce se intampla cu locuinta in cazul divortului ContSters10241 ContSters10241 buna ziua .sora mea are o problema sotul vrea sa divorteze iar ei locuesc intr-un apartament luat printr-un credit ipotecar,care nu este inca achitat,unde ea ... (vezi toată discuția)
Divort Simonabcr Simonabcr Buna seara Se intampla, si trebuie sa fiu informata . Se pare ca nu ajungem la o intelegere pe cale amiabila si cred ca vom divorta. Eu si sotul avem ... (vezi toată discuția)
Neînțelegeri la partaj LadyBlu LadyBlu Bună ziua! Se dă următoarea situație: cuplu, soț și soție, apartament luat prin \"Prima Casă\", 2 copii de 5 și 4 ani, se hotărăsc să divorțeze. ... (vezi toată discuția)