avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara
Se intampla, si trebuie sa fiu informata
. Se pare ca nu ajungem la o intelegere pe cale amiabila si cred ca vom divorta. Eu si sotul avem impreuna un copil minor, de 13 ani.
In timpul casniciei am luat impreuna un credit ipotecar, el este titular de credit eu, coplatitor.
Care vor fi pasii de urmat in cazul copilului minor, cat si al creditului ipotecar. Intentia mea este de a ma muta cu serviciul in alt oras si de a obtine tutela. Sotul nu ma ia in serios cu divortul. Motive de genul agresiuni verbale sau fizice nu sunt doar ca nu ne mai intelegem.
Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:34, 3 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partajul se va judeca după divorț, există prezumția contribuției egale însă puteți face dovada că ați contribuit mai mult.
Cu privire la divorț, pe lângă desfacerea căsătoriei solicitați și exercitarea autorității părintești de amândoi, stabilirea domiciliului la dvs, pensie de întreținere, etc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tutela se instituie cand ambii parintii sunt decedati sau decazuti din drepturi, va referiti la autoritatea parinteasca pe care o veti exercita impreuna cu tatal si nu singura.
Va trebui sa cereti ca locuinta copilului sa fie la dvs, acolo unde va veti muta.
Pt locuinta luata prin cereti, trebuie facut partajul.. cereti sa i se atribuie casa impreuna cu creditul. Daca va intelegeti, partajul poate fi facut la notar. Important e ca sotul sa indeplineasca conditiile de a prelua singur ratele, altfel, ramaneti asa la comun.. si e de preferat sa ramaneti si cu casa la comun, nu numai cu creditul. Deci primul drum, trebuie facut la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort Andreea U Andreea U Procesul de divort s-a incheiat in urma cu un an. Am tot sperat sa obtin o intelegere amiabila cu fostul sot pentru bunurile comune (un apartament achizitionat ... (vezi toată discuția)
Incredintare tutela craciun159 craciun159 buna ziua in urma unui divort amiabila tutela copilului se poate incredinta direct de notar esau este nevoie de o hotarare judecatoreasca.? (vezi toată discuția)
Partajul unui credit ipotecar, avand un minor. Gaby35 Gaby35 Buna dimineata. As avea o intrebare. Am divortat de curand de sotul meu, avem un copil si 2 credite la banci (una dintre ele cu ipoteca) si desi initial am ... (vezi toată discuția)