avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile pfa

bună ziua!
vă rog să-mi spuneți dacă contribuțiile sociale și impozitul pe salar achitate pentru salariații unui pfa sunt cheltuieli deductibile? de asemenea contribuția de sănătate a titularului pfa este deductibilă, pentru că știu că impozitul pe venit nu este.
mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:43, 11 Ianuarie 2017
bună ziua!
aș vrea să lămuresc situația: pt un PFA cu salariați la rd 2, la cheltuieli deductibile, nu este inclusă contribuția pt sănătate plătită de titular, dar sunt incluse contribuțiile sociale și impozitul pe salarii plătite pentru salariați?:-/
mulțumesc pentru ajutor!
Da, cele pentru salariati sunt trecute la rd 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitortva, completare decl. 200 ivanescustefan ivanescustefan Buna ziua, Am un PFA neplatitor de TVA la care se platesc doar impozit si CASS. Este prima data cand trebuie sa completez declaratia 200 si nu stiu cum sa ... (vezi toată discuția)
Calcul venit net realizat pfa alinai1 alinai1 Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste sectiunea \"Cheltuieli deductibile, din care Contributii sociale obligatorii\" din declaratia 200. La ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia 200 lianapicu lianapicu Buna ziua, Va rog sa-mi precizati si mie ce trebuie trecut in declaratia 200, pct. B\\" Date privind venitul/ castigul net anual\\", la 2.1 \\"Contributii ... (vezi toată discuția)