avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... marirea pensiei minime din programul PSD-MINCIUNA!!!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

marirea pensiei minime din programul PSD-MINCIUNA!!!

Buna ziua!
Citesc astazi, 5 ianuarie 2017, cu stupefactie si groaza, undeva pe Internet:
“Precizăm că în cazul acelor pensii care au cuantumul lunar al drepturilor totale mai mic de 400 lei – în conformitate cu prevederile OUG nr. 6 din 2009 – beneficiază lunar de un ajutor din bugetul de stat până la nivelul sumei de 400 lei, aceasta fiind pensia socială minimă garantată în plată în România. Acest ajutor social – de fapt o diferență – este evidențiat distinct pe cuponul de pensie.
În cazul acestor persoane chiar dacă au beneficiat de majorarea(majorare a ce anume?) cu 5,25%(sic! n.m.), și dacă cu această majorare nu au ajuns la nivelul sumei de 400 lei, cuantumul lunar al drepturilor rămâne 400 lei.
Facem această precizare pentru evitarea confuziilor în cazul acestor categorii de pensionari.”
Deci este minciuna ca pensia minima garantata creste de la 400 la 520 lei!
Ce nemerinicie-eu am votat, ca si altii, Programul PSD!-sa nu maresti la 520(tot e putin) si induci lumea in eroare!Nu mai pupa altadata vot, acum sunt contra PSD!
Eu am crezut ca absolute toate pensiile de 400 lei net, cresc la 520 lei net, dar au mintit, fiindca nu au spus in Program ca “dacă cu această majorare nu au ajuns la nivelul sumei de 400 lei, cuantumul lunar al drepturilor rămâne 400 lei.”!
Intrebare: 1. Acesti 400 sau 520 lei sunt pensii pentru “agricultori”?
Pai, nu exista personae care au fost altceva decat agricultori(industrie)si primesc pensia minima garantata?
Intrebare 2: A fost minciuna acea promisiune de marire a pensiei minime garantate-adica statul sa completeze pana la 520 lei, nu pana la 400 lei, cum am inteles eu?!

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:59, 8 Ianuarie 2017
Cred ca ati inteles gresit, pensia minimă se preconizeaza a fi de 520 lei.
PE OM IL INTERESEAZA CAT PRIMESTE in mana(net) de la postas!
Dar in articol se spune ca "cuantumul lunar al drepturilor rămâne 400 lei."
Deci omul va primi in continuare 400 lei-cum scrie in articol-, nu 520!!
Nu scrie negru pe alb?!(Peste cateva luni lumea va iesi in strada, ca in 2012!).
PSD a promis 520 lei, iar in articol se spune ca tot 400 lei vor primi in mana cei cu pensie minima!Rusine PSD, nu mai pupati vot, dimpotriva!!!
Articolul respectiv nu are nicio valoare juridica , pana la adoptarea unui act normativ cred ca discutiile pe aceasta tema sunt premature. Dupa adoptarea unui astfel de act ,vom vedea cine are dreptate.

p.s.
Pe acest Forum exista o sectiune speciala cu privire la politica ... simpatiile sau antipatiile pentru o anumita formatiune politica o puteti (cred) exprima in sectiunea respectiva.
In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 16 din 06.01.2017 a fost publicata OUG nr.2/06.01.2007 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum și unele măsuri financiare și bugetare.

Astfel :

art.2
.....
(1) Incepand cu 1 martie 2017, nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari,prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.6/2009 privind insituirea pensiei sociale minime garantate, aprobata prin Legea nr.196/2009, cu modificarile ulterioare, este de 520 lei.
Multumesc pentru raspuns.
Pai, articolul pe care il pomenesc eu la inceput spune ca tot 400 lei vor primi in mana ca pensie minima, nu ati citit acel articol?Va rog sa-l cititi.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Ce pensie va primi in plata ? gorjeanul gorjeanul am o vecina care a primit pe 15 martie decizia de pensionare...are total ani lucrati 18 si 9 luni punctaj 0,21 valoarea pensiei 193 lei..(salariul era mic in ... (vezi toată discuția)
Majorarea punctului de pensie și pensia minima de 520 lei CYBORG CYBORG Buna seara! O doamna de la Casa de Pensii din Bucuresti spunea la televizor ca chiar daca creste punctual de pensie, pensia minima de 400 lei nu va ... (vezi toată discuția)