avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie

In cazul in care reincep activitatea ( terminarea concediului de crestere copil) si intru in concediu medical incepand cu data de 01.02.2017 , beneficiez de stimulentul de insertie pentru perioada in care sunt in concediul medical?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 6 Ianuarie 2017
Nu. Pentru a beneficia de stimulent de inserție trebuie să realizați venituri supuse impozitului, astfel cum sunt definite de Codul fiscal, cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani.
Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Se poate acorda stimulentul de insertie pe perioadele in care persoana beneficiara se afla in concediu medical, concediu pentru ingrijirea copilului bolnav, alte tipuri de concedii medicale acordate in baza prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare?

Solutie:
Pe perioada concediilor medicale, concediilor pentru ingrijirea copilului bolnav sau altor tipuri de concedii reglementate de OUG nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, deoarece in aceste perioade sunt realizate venituri supuse impozitului pe venit, respectiv venituri din salarii, activitati independente sau agricole, persoana poate beneficia de stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie suprapus cu concediu medical de lauzie Ada30teo Ada30teo Daca acum primesc stimulent de insertie dar urmeaza sa intru in concediu medical de lauzie, mai pot beneficia de stimulent pe durata acestui concediu pana la ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie si concediu medical mihainicolau mihainicolau Buna ziua. Daca un angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata si care beneficiaza in prezent de stimulentul de insertie, intra in concediu medical, ... (vezi toată discuția)
Pe perioada concediului de maternitate beneficiez de stimulentul de insertie? coles_alina coles_alina Eu am beneficiat de stimulentul de insertie pentru primul copil. In acest timp, am intrat in concediu de matarnitate cu al doilea. Pe aceasta perioada, pana ... (vezi toată discuția)