avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Anulare bon fiscal tastat gresit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Anulare bon fiscal tastat gresit

Buna ziua
S-a tasta pe casa de marcat gresit un bon fiscal. (2850.00 in loc de 285.00).
Apoi a tastat corect bonul, pt a-l da clientului. Prin urmare , tb anulat bf in valoare de 2850.00 lei. Nu se poate storna bonul fiscal pe casa de marcat.
Angajata a dat nota explicativa, este un proces verbal de anulare a bf si decizia de anulare. Aceste documente ar trebui duse si la Finante?
Care este procedura?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: LauraRatiu , utilizator 07:32, 7 Ianuarie 2017
Procedura de anulare, corectare este prevăzută la art.36 din H.G. 479/2003
[ link extern ]

Articolul 36
Pentru corectarea sau anularea înregistrării unei operaţiuni după emiterea bonului fiscal utilizatorul întocmeşte un dosar care va cuprinde:
a) sesizarea scrisă a persoanei care a efectuat greşit operaţiunea, cu precizarea motivaţiei de corectare sau de anulare a acesteia, precum şi a numărului de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei şi minutului emiterii acestuia;
b) decizia scrisă de aprobare a corectării operaţiunii greşit efectuate, emisă de directorul financiar-contabil, contabilul-şef sau de altă persoană care răspunde de gestionarea patrimoniului unităţii;
c) copie de pe nota sau notele de recepţie şi constatare de diferenţe, întocmite de la ultima inventariere până la zi, prin care a fost stabilit preţul cu amănuntul al produsului sau produselor înregistrate greşit în aparatul de marcat electronic fiscal;
d) nota de contabilitate care reflectă operaţiunea efectuată.

Nu se declară la ANAF.
Multumesc
Voi avea aceasta diferenta intre Z si registrul de casa; In cazul uni control ... prezint documentele si atat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am tastat gresit la casa de marcat - cum remediez? eleonor eleonor as dori sa stiu ce pot sa fac pt ca am tastat gresit in casa de marcat:in loc de 10x19,9 am tastat 10x199 si nu stiu cum sa-mi sa remediez greseala pt ca am ... (vezi toată discuția)
Anularea unui bon fiscal musyhany musyhany Daca in ziua x se anuleaza un bon,prin raportul de inchidere de zi,se poate afla acest lucru?sau exista alte modalitati de a afla daca s-a anulat un bon sau nu? (vezi toată discuția)
Eroare casa de marcat myhe myhe buna seara. va rog sa ma ajutati cu o informatie. am tastat pe casa de marcat suma ptr. un produs dar cind sa-mi scoata bonul sa inchis fiind pe baterie, am ... (vezi toată discuția)