Va multumesc din suflet. Dar mai pot oare sa declar bunurile daca o trecut 10 luni de la acel moment si bineinteles sa vrea notarul sa mai pot declara ceva sau sa imi zica ce am facut defapt in acel moment.
Bineinteles, nu este nicio problema, si cu atat mai mult cu cat succesiunea nu s-a dezbatut inca. Notarul vrea, nu are de ce sa nu vrea, astfel de erori in declaratii sau alte acte se mai intampla, sunt omenesti si se pot corecta. Atata vreme cat nu exista intentia de frauda, nu este nicio problema.
Ma scuzati, cum adica sa aiba cineva actele mele de stare civila (copii, banuiesc), fie si pentru o cauza care m-ar avantaja? Actele mele pot fi obtinute de orice nebun care ma da in judecata? Amanuntele din viata mea nu sunt publice, nu sunt nici macar pentru rude. Nu ar fi mai logic ca notarul/instanta sa impuna celor citati sa aduca actele necesare? Nu-mi vine sa cred ca e legal, ba chiar obligatoriu, sa obtii documentele unui alt cetatean.
Cati mostenitori sunt in total?
Scopul dezbaterii unei succesiuni este transmiterea proprietatii bunurilor unei persoane decedate, catre mostenitori. Deci, evident, trebuie mentionate bunurile.
Daca defunctul nu a avut bunuri in patrimoniu sau le-a transmis din timpul vietii pe toate, atunci nu se mai justifica aceasta dezbatere.
Ar trebui sa fiti mai atent la ce semnati, indiferent ca va zambeste notarul frumos. Ulterior o sa invocati culpa acestuia pentru neatentia dvs. In plus, sunt convinsa ca documentele v-au fost date la citit, inainte de a le semna.
Este imposibil ca notarul sa va fi solicitat sa semnati acte cum ca defunctul nu avea bunuri.
Patrimoniul defunctului este cel declarat de mostenitori. Daca acestia doresc, dezbaterea se poate face numai pe o parte din bunuri.
Pentru celelalte se poate solicita ulterior un supliment la certificatul de mostenitor initial.
Verificati acasa ce acte aveti de la notariat, cum se numesc sau reveniti la biroul respectiv pentru informatii suplimentare.
Succesiune
ella67
Fosta mea soacra a decedat recent. A avut doi baieti: fostul meu sot (decedat anul trecut) si cumnatul meu. Am un copil de 16 ani cu fostul meu sot (noi am ... (vezi toată discuția)