avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registrul Jurnal Incasari si Plati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registrul Jurnal Incasari si Plati

Buna ziua.
Cu speranta ca voi primi un raspuns autorizat adresez si eu catre dvs. urmatoarele intrebari:
1. Pt. un PFA neplatitor de TVA cu contabilitate in partida simpla, determinarea venitului net in sistem real si avind forma de organizare individual, care desf. activitati prestari servicii /repararea ob. uz gospodaresc , CARE registru jurnal incasari si plati trebuie folosit
COD. 14-1-1/a sau
COD 14-1-1/b.

2.Stiind ca PFA -ul a fost infiintat pe17.12.2015, contractul de inchiriere a spatiului s-a facut pe data 10/01.2016, fiscalizarea casei de marcat s-a facut pe data de 8.02.2016 , iar pe data de 18.12.2015 am achizitionat pe societate cu factura doua masini de cusut
INTREBARE:
In registrul jurnal incasari si plati pentru anul 2016 ( pentru anul 2015 nu am intocmit nici o evidenta de natura contabila- lipsa spatiu , lipsa casa marcat) la rubrica plati C O N S E M N E Z si valoarea facturi cu care am achizitionat cele doua masini de cusut la data de 18.12.2015 .
Spre stiinta... pt. stabilirea impozitului datorat in 2016,.. s_a stabilit pe declararea unui venit brut estimat si a unor cheltuieli deductibile ( valoarea masinilor depaseste cu mult aceste cheltuieli).

3 Intrebare , in registrul jurnal incasari si plati cum trec la rubrica INCASARI _NUMERAR valoarea bonurilor fiscale emise ..
_ pe fiecare
_ sau zilnic valoarea Z -etului.
_ sau ::::::::::::::

4. Intrebare. Daca eu imprumut PFA _ ul cu bani numerar cum ii trec in Registrul Jurnal Incasari si Plati

Am speranta ca mai sunt mici meseriasi, care ar fi bucurosi sa afle raspunsurile la aceste intrebari
Multumesc.=D>
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2017
Francu1956, utilizator
Cel mai recent răspuns: Francu1956 , utilizator 12:46, 7 Ianuarie 2017
Va rog sa cititi OMFP 170 din 2015 care va detaliaza tot ce va trebuie.
In rjip treceti valoarea de pe raportul zilnic z scos de la casa de marcat.
Da, treceti si aportul in numerar de la infiintare sau de pe parcurs, pe baza dispozitiei de incasare. Va detaliaza asta si in ordinul 170.
MULTUMESC =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta contabila pfa Viorel8891 Viorel8891 Buna ziua,activez ca Persoana Fizica Autorizata si as dori sa aflu ce evidenta contabila sunt obligat sa am daca obtin venituri din activitati comerciale in ... (vezi toată discuția)
Evidenta la pfa Iulia Feher Iulia Feher Buna, pentru persoanele care isi tin evidenta cu documente tipizate la Pfa neplatitor de tva, domeniu de activitate comerț cu amănuntul, ma intereseaza ce ... (vezi toată discuția)
Contabilitate i.i florin_magdici florin_magdici Buna, Am cateva nelamuriri cu privire la preluarea unei I. I caen-comert prod alimentare si nealimentare, tigari, tutun pe scurt un chiosc de cartier Din ... (vezi toată discuția)