avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Refuz incetare Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Refuz incetare Poprire salariu

Bună. Am avut o poprire pe salariu, iar firma angajatoare a fost contactata ca sa plătească 33 % din salariu, lunar, pana la achitare.
Eu am contactat executorul si am ramas de comun acord sa achit mai devreme toata datoria, iar ei sa trimita angajatorului înștiințare pt a nu mai opri mie din salariu.
Din păcate, acestia nu au facut acest lucru, iar firma la care lucrez inca mi.a oprit bani pt a trimite catre executori.
Am încercat sa iau legătură cu aceștia, dar mi.au vorbit foarte urat , mi-au inchis telefonul, dupa care mi-au blocat si numărul.
Ce pot face in acest caz?
Cum sa fac sa nu mi se mai oprească bani din salariu?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:33, 7 Ianuarie 2017
Pai mergeti la angajator si discutati. Explicati cum sta treaba.
Angajatorul sa ia legatura cu ex. judecatoresc sa se clarifice situatia. Probabil ca aveti documente justificative privind achitarea sumei. Sa aveti grija ca la sumele pe care dvs. trebuia sa le achitati se va adauga si comisionul exe. jr. - poate de aici sunt si neintelegerile, insa de toate aceste lucruri ati fot deja informat...
Asadar invatati-va minte sa nu mai ajungeti in situatia aceasta!
Bun, ex. judecatoresc are telefon, fax si cine stie ce mai are, dar are si un sediu, o adresa. Mergeti acolo unde ziceti ca ati mai fost si clarificati, dar totul in scris, ca asa pe vorbe, treaba merge f. greu. Nu cred ca de la biroul ex. jr. nu o sa gasiti pe nimeni care sa lamureasca.
Succes!
Angajatorul nu va poate ajuta. Dacă nu rezolvați cu executorul și ziceți ca ati platit, faceți contestatie la executare.
Dacă plătiți și din mana și aveți poprire pe salariu, nu e nimic ilegal dacă nu ați terminat de achitat.
Dacă știți ca mai aveți de plătit, nu ii mai dați din mana.
S-a decis achitarea in avans, tocmai pentru a nu mi se mai opri din salariu si a se ridica si blocarea contului bancar. Cand am hotărât acest lucru, mi-au spus exact ce suma am de depus in conturile lor si cu ce mențiune (nr dosar).
Doar ca executorul nu a binevoit sa trimita catre firma sau banca înștiințare ca s-a achitat deja toata suma.
Cum pot face contestatie?
Mulțumesc
Dacă nu sunteți sigur că vă puteți descurca singur, apelați la un consilier juridic, măcar pentru redactarea cererii de contestare.
Aveți un model aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita deyutza88 deyutza88 buna ziua. am si eu o problema. asociatia de proprietari unde locuiesc sa dus la un executor judecatoresc si vrea sa imi faca oprire pe salariu dar inca nu am ... (vezi toată discuția)
Intrebare Adrian 13 Adrian 13 Bună ziua am o poprire pe salariu vineri sa virat salariu pe card iar de la firma când au efectuat transferul nu a specificat ca este vb. de salariu iar ... (vezi toată discuția)
Tot despre executare poprire salariu ietam ietam Am poprire pe salariu pana la achitarea sumei de 2300 dolari. S-a depasit cu mult suma si poprirea curge in continuare. Executorul judecatoresc a iesit la ... (vezi toată discuția)