avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită tot despre executare poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

tot despre executare poprire salariu

Am poprire pe salariu pana la achitarea sumei de 2300 dolari. S-a depasit cu mult suma si poprirea curge in continuare. Executorul judecatoresc a iesit la pensie si a predat dosarul altuia mai tanar. Desi de 3 ori l-am instiintat ca vreau sa dovedesc faptul consemnat mai sus , acesta nu dovedeste interes. Amana mereu. Pot face contestatie la executare pentru lamurirea intelesului intinderii executorii sau intoarcerea executorii silite? Din 2006 mi se retine din salariu . Sau cum mai pot proceda. Multumesc.=D>:hugall:
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 12:45, 20 Decembrie 2009
Societatea angajatoare are obligatia de a popri salariul dvs in limita sumei transcrise pe dispozitia de poprire. Mergeti la contailitate si cereti o copie(daca nu aveti ) de pe dispozitia de poprire, deoarece la debitul (datoria dvs) s- au adaugat si cheltuieli de executare. Vedeti care este totalu sumei poprite si faceti calculuil la cat vi s-a oprit efectiv. Este adevarat ca executorul trebuia sa sisteze poprirea daca s-a lichidat debitul si cheltuielile, dar pe de alta parte nici societatea angajatoare nu are dreptul de a opri mai mult, deci in cazul in care s-a depasit suma, formulati o cerere la societate pentru sistarea popririi. Cu o adeverinta de la angajator care sa confirme suma ce vi s-a oprit pana acum formulati adresa scrisa pe care o depuneti la executor, de sistare poprire. Daca vi s-a oprit mai mult decat datorati, formulati contestatie la executare la instanta de executare(judecatoria de la domiciliul dvs), prin care solicitati sistarea popririi si intoarcerea executarii pentru diferenta de suma oprita in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire indisponibilizare/blocare cont bancar leus leus Va rog o parere in ceea ce priveste indisponibilizarea unui cont bancar: -daca legea dispune ca executorul judecatoresc emite o adresa prin care banca sa ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)