avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor

Buna ziua,

M-ar interesa care sunt prevederile legale referitoare la mentionarea sursei imaginilor folosite pe site-uri, bloguri, stiri TV, in ziare sau reviste. Este obligatoriu sa se mentioneze sursa, sau trebuie mentionata doar in anumite conditii? Am observat ca sunt site-uri care intotdeauna mentioneaza sub poza sursa (de cele mai multe ori site-uri de specialitate) si altele care nu mentioneaza mai niciodata, chiar daca imaginile folosite nu sunt creatie proprie.

Va multumesc,
V
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 16:41, 10 Ianuarie 2017
Trebuie sa plecati de la premiza ca orice text si orice imagine au drepturi de autor (care trebuiesc platite) pana la proba contrarie.
Nu eu sunt utilizatoarea imaginilor, ci creatoarea lor.
Din pacate bloggerii nu prea tin seama de drepturile de autor cand copiaza imagini. Iar a porni un proces este scump, rezultatul procesului este nesigur.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2017
tgeorgescu, utilizator
Nu intentionez sa intentez proces, vroiam sa stiu doar daca in lege sunt prevederi legate de mentionarea sursei, de ex. daca sunt platite imaginile nu trebuiesc mentionate sursele sau daca se mentioneaza nu mai e nevoie sa plateasca imaginea, etc.
Multumesc
[ link extern ]

Cautare (Ctrl+F) dupa "numele" (fara ghilimele).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii preluare articol Zooby Zooby In ce conditii se poate prelua un articol de presa pentru a fi publicat doar in mediul online pe un blog de stiri ? (vezi toată discuția)
Postarea pe pagina de facebook a diferitelor materiale PariuriPonturiBilete PariuriPonturiBilete Administrez o pagina de facebook cu pariuri sportive. Am voie sa postez pe pagina mea ponturile dintr-un anumit ziar ? sau de pe un alt site ? trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Preluare si publicare stiri online din alte surse danielbox4 danielbox4 Buna ziua. Vreau sa ma lamuriti si pe mine despre o problema cu care ma confrunt. Detin un site si doresc sa public stiri locale dar si alte stiri pe care ... (vezi toată discuția)