avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul vechime pentru somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul vechime pentru somaj

Buna seara,

Doresc sa stiu daca pentru vechimea cotizatiei care se iain calcul pentru somaj se considera doar vechimea de la ultimul loc de munca sau vechimea tuturor locurilor de minca2? De exemplu...la ultimul loc de munca am lucrat 1 an si 2 luni, dar in realitate lucrez din august 2006 cu o pauza care cuprinde ( o luna somaj, 2 luni intrerupere, 2 ani concediu crestere copil). Care este vechimea reala care se ia in calcul penstu indemnizatie? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 10 Ianuarie 2017
Cuantumul indemnizaţiei de şomaj se acordă în funcţie de intreg stagiul de cotizare pe care-l are persoana respectiva.

OUG 111/2010
art.22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.
......

Astfel, perioada in care ati beneficiat de CCC este considerata perioada asimilata stagiului de cotizare pentru somaj.
Perioada de CCC se va adauga la stagiul de cotizare la somaj numai pentru a se putea stabili perioada de somaj in functie de care se va calcula indemnizatia de somaj.

Detaliati mai exact statutul avut de la prima angajare si pana in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul crestere copil este vechime in munca? rellys rellys concediul de crestere copil este considerat ca vechime ? se ia in calcul la somaj? (vezi toată discuția)
Durata somaj alynna298 alynna298 buna ziua, eu am vechime pe cartea de munca 4 ani,8 luni si 2 sapt. aceasta este vechimea calculata pana am intrat in concediu prenatal in data de 14 martie ... (vezi toată discuția)
Somaj emilia236 emilia236 firma la care lucrez ne a trecut in preaviz , intrebarea mea indemnizatia pentru cresterea copilului se socoteste ca vechime in calculul somajului sau nu , im ... (vezi toată discuția)