avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lichidarea in urma preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lichidarea in urma preavizului

astazi 10.01.2017 a fost ultima zi de preaviz dar si ziua de salariu, zi in care ar fi trebuit sa primesc lichidarea pe luna decembrie.
Angajatorul mi-a spus in urma cu vreo 4-5 zile ca ne intalnim in data de 10, sa facem lichidarea finala(mentionez ca mai sunt 6 zile lucrate pe luna ianuari + 12 zile de concediu neefectuat)
Astazi am fost la servici dar administratorul nu a venit pentru a imi face lichidarea, mi-a transmis prin secretara sa revin maine. Ce pot sa fac? o plangere la ITM?
Este obligat angajatorul ca maine sa imi vireze toti banii sau lichidarea si zilele lucrate pe luna ianuarie imi vor fi platite in data de 20 ianuarie cand este iar zi de salariu?Trebuie sa semnez actele de lichidare, sau doar dupa ce imi vad toti banii?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 10 Ianuarie 2017
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme financiare Danut Marius Danut Marius Buna seara Pe data de 20 dec va fi ultima zi de munca la actualul loc de munca. I-am transmis patronului decizia mea astazi(care am luat-o din cauza ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie eliberarea fisei de lichidare si cand se elibereaza ? dangostin dangostin Buna ziua. Am si eu o intrebare, având în vedere situaţia dată. Situaţia este aşa:. în data de 30 Iunie 2014 mi-am prezentat demisia, cu un preaviz ... (vezi toată discuția)