avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... scutire de impozit
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

scutire de impozit

Daca beneficiez de scutire de impozit 100% pentru cladire si terenul aferent acesteia in conformitate cu prevederile art 456,alin (1),lit p) si art 464,alin (1),lit. u ) din Legea 227/08.09.2015 privind Codul fiscal modificată prin OUG nr 50/2015 . Casa si terenul sunt pe numele soției si sunt dobândite in timpul căsătoriei .deci este bun comun.
Menționez faptul că dețin calitatea prevăzută de art 2,lit.a) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat cu modificările și comoletările ulterioare
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 13:00, 11 Ianuarie 2017
Conform normelor metodologice de aplicare a codului fiscal, scutirea de impozit se acorda corespunzator cotei-parti din dreptul de proprietate asupra cladirii/terenului, deci nu 100%.
Cine stabileste cota parte su nuntem in litigiu
Cine stabileste cota parte nu nuntem in litigiu
Conform codului fiscal, cotele-parti sunt prezumate a fi egale, pana la proba contrara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite cote parti cristinaelena23 cristinaelena23 Buna ziua, Pentru un bun imobil dobandit pe numele sotiei in timpul casatoriei noastre pot beneficia de scutire de impozit in cota de 50% cf. Cod Fiscal ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit enacheflorinconstantin enacheflorinconstantin Scutirea de impozit prevazuta in Codul fiscal la art. 456(1) lit. \"p\" si art.464(1) lit. \"u\", pentru personalul participant la actiuni militare, definit ... (vezi toată discuția)
Scutire cadru militar floare de gheata floare de gheata O persoana care este scutita de plata impozitului la adresa de domiciliu - in baza legii 82/2006 - pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei ... (vezi toată discuția)