avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... adoptie, concediu platit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

adoptie, concediu platit

Am adoptat un copil sanatos acum un an si doua luni
Nu am primit concediu platit prin noua lege( 3,4ISR) deoarece nu am fost anuntati ca sunt modificari in legea adoptiei. Mai pot sa primesc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:40, 12 Ianuarie 2017
puteti beneficia de concediu pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani. acesta va fi acordat de la data depunerii cererii.
Modificarileaduse Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei au intrat in vigoare la 12 august 2016 ,data cand dvs deja aveati adoptat copilul.... "Am adoptat un copil sanatos acum un an si doua luni".

Prin urmare, nu aveati cum sa beneficiati de acea indemnizatie .
Bună ziua. Am uitat să menționez că acum copilul are 6 ani și 2 luni. Mai pot să beneficiez de concediu plătit? Vă mulțumesc.
Nu mai puteti beneficia de concediu de acomodare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil adoptat misu1972 misu1972 Buna ziua, In luna aprilie 2016 instanta mi-a incredintat spre adoptie un baietel de 2 ani. Acum ne aflam in situatia de preadoptie. In perioada iulie - ... (vezi toată discuția)
Concediul de acomodare (pentru persoanele care adopta) ClaudiaPas ClaudiaPas Buna ziua. Asteptam cu sufletul la gura sa ni se incredinteze puisorul nostru in vederea adoptiei. Am citit despre acest concediu de acomodare de 3 luni si ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract munca? Viovas Viovas Buna ziua! O salariata a firmei a primit acceptul pentru adoptia unui copil si doreste suspendarea contractului de munca. Imi puteti spjune unde se prevede ... (vezi toată discuția)