avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare contract munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare contract munca?

Buna ziua!
O salariata a firmei a primit acceptul pentru adoptia unui copil si doreste suspendarea contractului de munca. Imi puteti spjune unde se prevede aceasta suspendare, care este perioada de suspendare?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:47, 14 Iunie 2016
Incepand cu 12 august 2016, salariaţii vor putea să beneficieze de un concediu de acomodare atunci când vor solicita adoptarea unui copil, conform Legii nr. 57/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei, precum şi a altor acte normative.

Tot cu aceasta data , la articolul 51 alineatul (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 345 din 18 mai 2011, cu modificările şi completările ulterioare, după litera f) se introduce o nouă literă, litera g), cu următorul cuprins:

" g) concediu de acomodare."
...
Deci la momentul actual, trebuie sa-si faca cerere ce incetare a contractului sau cfs pana pe 12 august?
Poate solicita CO si/sau CFP pana la acea data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu acomodare Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Buna, In legatura cu noul concediu de acomodare, (Legea nr. 57/2016), pentru parintii care adopta un copil, ma puteti lamuri? Avem un articol in Codul ... (vezi toată discuția)
Modificari codul muncii 2016 Daliborka Daliborka Buna ziua imi puteti spune ce modificari a suferit codul muncii in aprilie 2016? (vezi toată discuția)
Adoptie, concediu platit ilea georgeta ilea georgeta Am adoptat un copil sanatos acum un an si doua luni Nu am primit concediu platit prin noua lege( 3,4ISR) deoarece nu am fost anuntati ca sunt modificari in ... (vezi toată discuția)