avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!soacra mea a murit acum 1 an jumate dar mai traieste socrul meu.Sotul meu mai are o sora de care nu mai stim de foarte multi ani. Socrul meu vrea sa ne lase noua casa deoarece pe cumnata mea nu a interesat o deloc de ei si nu a participat cu absolut nimic in aceasta casa .Cum tr sa procedam daca el nu vrea sa ii dea nimic si nici nu mai stim de ea de ani buni
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:49, 11 Ianuarie 2017
Buna seara,
Va trebui sa dezbateti succesiunea de pe soacra
Daca acel imobil era facut in perioada casatoriei atunci socrul va primi 5/8 iar sotul dvs si sora sa vor primi cate 3/18
Dupa aceia socrul va poate vinde.
Nu tr sa fie si cumnatul prezent
Solicitati sprijinul unui notar la care sa dezbateti succesiunea.
Daca nu va intelegeti omeneste atunci se va ajunge in instanta.
O variantă sigură este contractul de rentă viageră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moºtenire fodoretelkaeva fodoretelkaeva Vă rog să-mi spuneţi;pentru deschiderea succesiunii după moartea soţului, este nevoie să se facă şi succesiunea socrului- acesta a murit acum 6 ani, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.suntem o familie 2 adulti si 2 copii. locuim de 12 ani ... morosa morosa BUNA ZIUA.Suntem o familie 2 adulti si 2copii .Locuim de 12 ani cu soacra care a dobandit casa de la parinti ei cu contract de vanzare cumparare.La inceput ... (vezi toată discuția)
Donatie sau ctr de vz cumparare c scdamira scdamira Buna ziua! Soacra mea are un teren pe care am construit o casa.Acum e momentul sa trecem acest teren pe numele sotului meu.Sotul meu mai are 2 surori, iar ... (vezi toată discuția)