avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamatie ANAF
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamatie ANAF

Daca fac reclamatie pentru o evaziune fiscala la o pensiune ( nu mi-au oferit bon fiscal, nici la rezervare, nici la predarea cheilor ), ANAF-ului, risc sa fiu chemat in instanta la judecare ? Daca se ajunge sa fie anchetati pentru evaziune fiscala.

Tin sa precizez ca eu n-am solicitat bon fiscal, dar din cate stiu este obligatia lor sa ofere, nu ?

Fiindca am gasit art. 10 din ORDONANTA DE URGENTA nr.28/1999 care spune asa:
"(10) În cazul în care operatorii economici prevăzuţi la alin. (1) nu înmânează clientului bonul fiscal sau înmânează un alt document decât bonul fiscal, cu excepţia situaţiei prevăzute la alin. (8), clientul este obligat să solicite operatorului economic înmânarea bonului fiscal."

Eu oarecum nu mi-am indeplinit aceasta obligatie, mai bine ma abtin din a face reclamatie ?
Cel mai recent răspuns: Feldru , utilizator 23:32, 4 Ianuarie 2018
V-au scuipat in mancare sau de ce le-ati face plangere acum dupa ce ati plecat ?
Trebuia sa fi solicitat bun fiscal/ factura daca aveati nevoie. Aveati aceasta obligatie, astfel i-ati fi impiedicat sa faca evaziune.
Nu, nu mi-au scuipat in mancare sau nimic de acest gen.

Mi-au schimbat conditiile de cazare si pe langa asta, au facut un mare teatru cand am incercat sa-l contactez pe proprietar si nu raspundea la telefon, dupa care vine sotia lui, plina cu mancare in gura, vorbea ca o vaca, cu gura plina si dupa aceea imi zice alt numar de camera, cand am auzit astea, ne-am tot contrazis, ca initial nu s-a spus ca vom primi camera cu un anumit numar, care avea si balcon, ca sa putem fuma, s-a si mentionat pe acel proces de rezervare, numarul camerei.
Dupa care zice acea nesimtita, care nu stia sa ofere nici cel mai mic respect, de a nu vorbi cu gura plina, ca daca vrem ne da banii inapoi si gata sa ne cautam altundeva. ( fiind pe 31 decembrie, rezervarea fiind facuta ininainte cu 2 saptamani ).


Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Vreau sa fac reclamatie la un bar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa arate un bon fiscal? Lorin1988 Lorin1988 Am intampinat la farmaciile Help Net urmatoarea situatie: primesc in urma achizitionarii unui produs un bon pe care scrie de 2 ori BON NEFISCAL. Cu toate ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal la chioscurile de ziare ioana123654 ioana123654 Chioscurile de ziare nu emit bon fiscal? Am cumparat un ceas de epoca la pretul de 50 lei si am cerut bon fiscal la care vanzatoarea a ras de mine zicand ca la ... (vezi toată discuția)
Card not present și obligația utilizării casei de marcat când nu se fac operațiuni cu numerar atticusfortezza atticusfortezza Am o speta mai putin obisnuita si as dori sa cunosc opinia celor care s-au intalnit eventual cu asa ceva. O firma cu obiect de activitate cod CAEN 5510 Alte ... (vezi toată discuția)