avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort la notar

as vrea sa stiu daca am incheiat casatoria la Timisoara, numai acolo pot sa merg la un notar ptr desfacere sau pot la orice notariat din tara ? si poate sa se ocupe si un avocat iar eu numai sa semnez actele la notar ?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 14:35, 12 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Nu puteti merge la orice notariat din tara, ci doar in Timisoara, acolo unde s-a incheiat casatoria. De asemenea, daca ati avut ultimul domiciliu comun in alta localitate, puteti merge si la un notariat din acea localitate.
In fata notarului, reprezentarea partilor este interzisa. Partile se vor prezenta personal la notar, unde vor depune si semna cererea de divort.
La depunerea cererii de divort, sotii pot fi reprezentati de un mandatar cu procura autentica in care sa fie inserate toate aspectele cu privire la divort (nume purtat dupa desfacerea casatoriei, acord cu privire la copii minori rezultati din casatorie sau din afara ei...) insa la eliberarea certificatului de divort, la eventuala audiere a minorului ce a implinit varsta de 10 ani nu puteti fi reprezentati ci va trebui sa fiti prezenti in fata notarului public competent in a desface casatoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in lipsa uneia dintre parti jean66 jean66 Buna ziua, as avea urmatoarea intrebare : daca eu sunt in tara si sotia in strainatate , exista posibilitatea de a divorta la notar ( prin procura sau alte ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor in italia dupa divort Sylvester007 Sylvester007 Buna ziua, Parintii minorului sunt de acord ca mariajul nu mai poate continua si doresc sa divorteze amiabil, iar minorul sa locuiasca impreuna cu mama sa ... (vezi toată discuția)
Divort la notar oanamaiu oanamaiu Eu si sotul meu vrem sa divortam de comun acord si am intes ca se poate si la notar, avem si un copil minor (3 ani) si vrem custodie comuna. Vrem sa stim ce ... (vezi toată discuția)