avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare bani obtinuti din vanzare locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare bani obtinuti din vanzare locuinta

X-Y divortati. X inainte de divort a suferit un accident cerebral avand urmari pierderi de memorie. Y il convinge sa isi vanda locuinta dobandita inainte de casatorie. Incaseaza banii il ia pe X si il convinge sa locuiasca impreuna la mama ei. Dupa un timp ( un an) il trimite acasa??!!.Se introduce actiunea de divort dar nu se face partaj.
Exista sansa ca X sa recupereze suma de bani, avand in vedere faptul ca acestia au ramas la Y?
Astept parerile dvs. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Borza , utilizator 18:17, 7 Septembrie 2009
Stoica Ioana a scris:

@ricu...Poate ne luminati si pe noi de ce amintiti de "tratamente, medicamente"...Nu de alta, dar participarea la discutie trebuie sa aduca si ea... in afara de o nota personala ( si aceea in conformitate cu regulamentul de utilizare al site-ului )o informatie de utilitate.
Multumesc pentru intelegere.
scuze una am gandit si alta am scris
ma referam la faptul ca y poate sa sustina ca a cheltuit bani cu doctori , tratamente , medicamente
din ce aratat utilizatorul care a introdus speta x a suferit un atac cerebral
nu am cunostinte juridice (mai exact nu am urmat studii in acest domeniu )
dar am incercat sa-l ajut cu un sfat macar de unde sa inceapa si am incercat sa -i sugerez s-a ia legatura cu un avocat in opinia mea nu este o cauza pierduta cum l-au sfatuit ceilalti userii

ricu,intreaga dvs dizertatie nu are suport ,in raport de precizarea autorului temei
'incaseaza banii"
,fara documente si fara martori.
Pe cale de consecinta ,X are dreptul sa sustina orice varinata referitoare la beneficiarul c/v apartamnetului ,dar nu detine proba temeinica si indubitabila care sa il individualizeze pe Y.
Restul sunt simple speculatii,posibile teme de discutii la nesfarsit.
Borza a scris:

X-Y divortati. X inainte de divort a suferit un accident cerebral avand urmari pierderi de memorie. Y il convinge sa isi vanda locuinta dobandita inainte de casatorie. Incaseaza banii il ia pe X si il convinge sa locuiasca impreuna la mama ei. Dupa un timp ( un an) il trimite acasa??!!.Se introduce actiunea de divort dar nu se face partaj.
Exista sansa ca X sa recupereze suma de bani, avand in vedere faptul ca acestia au ramas la Y?
Astept parerile dvs. Multumesc.
In final ce se poate intelege: inainte de divort X sufera un accident cerebral cu sechele, pierderi de memorie! Ulterior, Y convinge pe X sa vanda o locuinta dobandita inainte de casatorie, incaseaza banii si-l convige pe acesta sa locuiasca la mama acesteia(Y). Dupa, un timp il alunga de la mama ei si introduce actiune de divort! Problema este ca, in urma acelui accident cerebral ramas cu sechele, X avea un discernamant discutabil la momentul acelor evenimente si, daca se poate proba acest lucru cu acte medicale se pot recupera banii numai printr-o actiune civila!
ynocentta a scris:

ricu,intreaga dvs dizertatie nu are suport ,in raport de precizarea autorului temei
'incaseaza banii"
,fara documente si fara martori.
Pe cale de consecinta ,X are dreptul sa sustina orice varinata referitoare la beneficiarul c/v apartamnetului ,dar nu detine proba temeinica si indubitabila care sa il individualizeze pe Y.
Restul sunt simple speculatii,posibile teme de discutii la nesfarsit.

nu cred ca autorul acestei teme a vrut sa spuna acest lucru , nu vorbim aici de plata unei facturi
incaseaza bani si il ia sa locuiasca.............

cred ca sunteti prea stricta , cu termeni folositi

poate nu ati inteles cazul

eu cel putin asa l-am inteles

doua persoane casatorite , una dintre ele vinde un bun propriu si aduce bani in familie (sigur nu au fost dati sub forma de imprumut ) , acea persoana are si ghinionul sa sufere un atac cerebral( aici autorul msg nu ne ajuta inainte sau dupa ce a vandut acel bun) i-si pierde memoria , dupa un an cele doua persoane divorteaza
autorul intreaba: care este modalitatea prin care persoana care si vandut un bunul propriu i-si poate recupera valoarea acelui bun ?
gresesc ? unde ?

Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
ContSters89128, utilizator
cred ca si ,,tudorioan" a inteles destul de bine cazul
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
ContSters89128, utilizator

Alte discuții în legătură

Rata credit asaveid asaveid x si y sunt in divort. in timpul casatoriei au luat un credit de nevoi personale, iar banii i-au investit in totalitate in locuinta comuna. x locuieste in acea ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara subiect de partaj ? mancipri mancipri casatorit a doua oara , sotul plateste pensie de intretinere pentru copilul sau rezultat din prima casatorie . dupa 6 ani divorteaza si de a doua sotie . ... (vezi toată discuția)
Partaj bun imobil dupa divort smart accounting business srl smart accounting business srl Buna ziua, as dori sa stiu daca , in cazul in care la partaj se solicita impartirea unui bun imobil dobandit anterior casatoriei de una din parti in baza ... (vezi toată discuția)