avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna seara , am divortat la sfarsitul lunii septembrie. In urma acestuia domiciliul fiului nostru a fost stabilit la mine ( mama) iar autoritatea parinteasxa exercitata in comun. Fostul meu sot vine sa il ia in weekend di in vacante chiar daca oe hotararea judecatoteascs nu este speficat nimic in acrasta privinta. Nu am dorit sa il privez copilul nostru in a petrece timpul liber cu tatal sau . Acum fostul meu sit doreste ca el sa obtina domiciliul acestuia si ma ameninta ca daca nu ii dau copilul de buna voie , atunci ma va da in judecata si ca va castiga spunand ca el are o situatie mai buna , eu locuind acum ka parintii mri intr- o casa modesta.. In timpul casatoriei acesta era foarte violent fata de mine si nu imi dadea voie sa imi vizitez parintii iar copilul nu este obisnuit cu acestia. Ba msi mult il influenteaza pe copil spunandui ca acolo unde locuiam cu fostul sot este casa lui iar copilul este bulversat el fiind atasat de noi amandoi. Ar avea sanse sa castige el fiind cadru militar iar eu cadru didactic ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:42, 13 Ianuarie 2017
Custodie fizica comuna nu este acceasi cu autoritate parinteasca exercitata in comun ? In fiecare weekend si vacanta merge copilul la tatal sau dar se pare ca tot nu e multumit Multumesc !
Nu, autoritatea parinteasca exercitata în comun înseamnă să luați impreuna deciziile privind copilul, iar " custodia" fizica comuna, inseamna ca sa stea și cu un parinte și cu celalalt, timp egal.
Nu aveți ce sa faceți la notar.
Ori îl lăsati pe tata sa apelati la instanta și sa ceara ce dorește, puteți fi de acord sau nu sau sa propuneți ce doriți sau, prin înțelegere cu tatal puteți stabili sa stea la el când tatăl e liber.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor Light777 Light777 Buna ziua. ! În septembrie 2016 am divorțat de fostul meu soț. Domiciliul copilului nostru in vârstă de 9 ani a fost stabilit la mine iar autoritatea ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Custodia minorului acordata tatalui Dilema2014 Dilema2014 Cum trebuie procedat pt.ca sa se asigure obtinerea custodiei unui minor de catre tata? (vezi toată discuția)