avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecata de acasa la 17 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecata de acasa la 17 ani

Buna ziua , problema sta in felul urmator , am 17 ani si vreau sa plec de acasa . Impreuna cu prietenul meu , am gasit o locuinta cu chirie , el lucreaza in italia , si castiga destul cat pentru amandoi , eu mi-am gasit ceva de munca " part-time " pentru bani de buzunar in paralel cu scoala. Cand am mers la politie , am primit doar doua variante :ori mergi acasa , ori ajungi la casa de copii . Iar parintii mei au spus "decat sa te stiu cu ala , mai bine sa te duca acolo , chiar o sa insist sa ajungi acolo daca acasa nu e bine " . In urma unei plecari anterioate ,2 zile , cand am dat ochii cu tatal meu am fost obligata sa merg acasa , dupa care m-a batut si m-a jignit , dar politia a spus ca sunt reactii normale ale unui parinte , la nervi... si nu au luat in considerare nimic din ce am spus. Au lasat aceleasi opțiuni. Intrebatea mea : exista si o a treia optiune , variantele prezentate anterior sunt valabile ? M-am saturat sa ma jignească ,sa ma considere " curva " pentru ca stau cu acest baiat si sa imi spuna mereu " stai la mine in casa , mananci pe banii mei , faci ce spun eu " ....va multumesc anticipat pentru raspunsuri si pentru atentia acordata acestui subiect !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:38, 13 Ianuarie 2017
Am alternative , daca relatia cu el nu o sa mai mearga , ma voi duce la locuiesc la bunica mea ,dar ea fiind destul de in varsta nu vreau sa o implic in problemele astea momentan , altfel as fi ales de la inceput sa stau la ea .acum cu tot circul asta nu vreau sa o fac sa se ingrijoreze .
Draga mea, bunica ta este mama unuia dintre parintii tai, cei cu care acum nu te mai intelegi...totodata, bunica ta este destul de in varsta acum si va fi si mai in varsta cand/daca va trebui sa te muti la ea, in cazul in care relatia cu prietenul tau nu va mai functiona.
Vorbeste cu bunica ta, impartaseste-i problemele si nemultumirile tale, cere-i sfatul, muta-te la ea, daca oricum vei sta fara prietenul tau (dat fiind locul lui de munca). Dar nu pleca de acasa in conditiile in care trebuie sa depinzi de finantarea prietenului tau!
Prezinta-le parintilor tai si varianta mutarii tale cu bunica, poate vor fi mai deschisi la aceasta alegere a ta, poate vei reusi astfel sa imbunatatesti relatia cu ei.
Va dau dreptate oarecum , dar parintii mei nu sunt de acord cu absolut nici una din cele doua variante ,pentru ca sunt constienti ca daca o sa plec la bunica, sau la orice ruda apropiata , o sa o fac pentru a ma putea vede si cu prietenul meu si mi-au zis : "pleci de acasa , nu ma intereseaza unde , fie politia te aduce inapoi , fie te duce la un centru de plasament si scapam si de o grija " credeti-ma, ca si copil sa auzi de la un parinte mereu ca te vede doar ca pe un consumator si ca pe o grija , doare ... sunt parintii mei , ii respect , dar vreau sa le arat ca violenta , atat verbala cat si fizica nu sunt o opțiune, tatal meu este un om foarte dur , foarte reticent , este certat pana si cu mama lui , adreseaza inclusiv sotiei ( mamei mele ) cuvinte jignitoare si considera ca in casa la el doar el are dreptul sa" faca legea "
Eu nu pot decat sa te incurajez sa iti imbunatatesti relatia cu parintii iar daca simti si stii ca esti tratata necorespunzator, jignita, agresata verbal sau fizic, sa apelezi la Protectia Copilului / DGASPC.
E cam devreme sa pleci de acasa pentru un baiat ;-)
fie politia te aduce inapoi , fie te duce la un centru de plasament

Nici una din variante nu e posibila, ca idee.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa, dar nu am bani. am 18 ani dar ai mei ... Mryom Mryom Vreau sa plec de acasa, dar nu am bani. Am 18 ani dar ai mei nu ma lasa sa imi caut de munca pentru a ma obliga să merg la facultate. As vrea sa imi găsesc ... (vezi toată discuția)
Vreau să plec de acasă pentru că am probleme foarte mari cu părinții. mă pot muta la prietenul meu? Împlinesc 18 ani peste o lună Marilena1638 Marilena1638 Bună, am 18 ani fără o lună..Am incercat sa \"supraviețuiesc\" in casa cu părinții mei dacă îi pot numi așa...Nu mă înțeleg deloc cu tatăl meu ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani si vreau sa ma mut de la parintii mei Anonim41 Anonim41 Buna ziua! Am 16 ani,iar relatia cu parintii mei nu este deloc favorabila.Certuri si reprosuri zilnic,agresiuni verbale,presiuni psihice,au fost si agresiuni ... (vezi toată discuția)