avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

in timpul casniciei am cumparat o garsoniera cu bani de la mama mea ce sanse am la partaj sa nu o impart cu fostul
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:02, 11 Septembrie 2009
am inteles multumesc mult
Bunurile dobândite în timpul cãsãtoriei, de oricare dintre soti, sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune ale sotilor. Orice conventie contrarã este nulã. Calitatea de bun comun nu trebuie sã fie doveditã.
Si totusi dvs, ati semnat ca sunteti de acord cu acest articol. Ramane sa dovediti de unde provin banii.

Avand in vedere transmiterea dreptului de proprietate prin vanzare-cumparare, notarul a precizat in mod corect ca acest bun are calitatea de bun comun al sotilor, chiar daca sotul nu a fost de fata, in contract mentionandu-se ca erati casatorita cu ......... la acea data.
In caz de partaj, legea prezuma ca bunul dobandit in timpul casatoriei este bun comun cu o cota de participare a fiecarui sot la dobandirea bunurilor comune de 505 fiecare. Daca doriti sa se constate ca acest bun a fost achitat cu o suma de bani rezultata din vanzarea unui bun imobil proprietatea mamei dv. si, astfel ca bunul are calitatea de bun propriu al dv. trebuie sa o dovediti prin orice mijloc de proba admis de lege.
In situatia partajului, va recomand angajarea unui avocat! ;)
sigur angajez un avocat vroiam doar sa stiu ce sanse am sa fie bun propriu apt cumparat cu banii de la mama mea proba admisa de lege poate fi actul de v-c al unui apt mai mare in care a stat mama si cumpararea celuilalt apart in care sunt trecuta proprietara si declaratii martori? credeti ca e suficient ? ca sa stiu la ce ma astept multumesc
Acest bun nu e comun ,e propriu.
(art 31C.Fam.litera f.
)Art. 31
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot:
a) bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei;
b) bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie, afara numai daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune;
c) bunurile de uz personal si cele destinate exercitarii profesiei unuia dintre soti;
d) bunurile dobandite cu titlu de premiu sau recompensa, manuscrisele stiintifice sau literare, schitele si proiectele artistice, proiectele de inventii si inovatii, precum si alte asemenea bunuri;
e) indemnitatea de asigurare sau despagubire pentru pagube pricinuite persoanei;
f) valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare.

;)
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Partaj xman2 xman2 Buna ziua Am si eu o nelamurire Ioana se marita cu Gheorghe. ea avea inaninte de casatorie un apartament de la mama ei. dupa casatorie isi vinde apartamentul ... (vezi toată discuția)
Specificari in contractul de vanzare cumparare obiectul mostenirii. jstefan jstefan Tatal a decedat .Cu ultima sotie au cumparat o casa.In contractul de vinzare cumparare(in care sant amandoi titulari) au specificat ca provenienta banilor ... (vezi toată discuția)
Partaj asupra unui imobil aflat in proprietate,dar cu clauza de abitatie viagera  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Buna. Am o rugaminte mare. Puteti sa imi spuneti daca se poate partaja un apartament in care sunt inscrisa ca proprietar,dar care are clauza de abitatie ... (vezi toată discuția)