avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

in timpul casniciei am cumparat o garsoniera cu bani de la mama mea ce sanse am la partaj sa nu o impart cu fostul
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:02, 11 Septembrie 2009
daca sotii semneaza tranzactia in fata instantei, tranzactie prin care cad de acord cu privire la partajarea bunurilor comune, nu se mai poate introduce ulterior recurs .

in ceea ce priveste calitatea de bun propriu a garsonierei, personal consider ca, in una din urmatoarele situatii , bunul ar fii putut avea calitatea de bun propriu al dvs , iar nu calitatea de bun comun al sotilor :
1. daca mama dvs v-ar fi dat de ex banii proveniti din vanzarea apartamentului dansei, printr-o donatie cu conditie rezolutorie, cadou de gratificare cu titlu persoanal, strict pe numele dvs , specificandu-se ca aceasta donatie va fi folosita in vederea achizitionarii imobilului ;
2. daca se mentiona acest lucru in contractul de vanzare-cumparare al garsonierei si se specifica ca , acest imobil, fiind achizitionat cu bani proveniti dintr-o donatie personala, nu va putea face ulterior, in eventualitatea unui proces de partaj, obiectul partajului intre soti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj xman2 xman2 Buna ziua Am si eu o nelamurire Ioana se marita cu Gheorghe. ea avea inaninte de casatorie un apartament de la mama ei. dupa casatorie isi vinde apartamentul ... (vezi toată discuția)
Specificari in contractul de vanzare cumparare obiectul mostenirii. jstefan jstefan Tatal a decedat .Cu ultima sotie au cumparat o casa.In contractul de vinzare cumparare(in care sant amandoi titulari) au specificat ca provenienta banilor ... (vezi toată discuția)
Partaj asupra unui imobil aflat in proprietate,dar cu clauza de abitatie viagera  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Buna. Am o rugaminte mare. Puteti sa imi spuneti daca se poate partaja un apartament in care sunt inscrisa ca proprietar,dar care are clauza de abitatie ... (vezi toată discuția)