Buna seara.Astazi,mergand cu autoturismul propietate in oras cu treburi,am luat la ocazie trei persoane.Am fost oprit de un echipaj de la politia rutiera,mi sa intocmit de catre acestia un proces -verbal(avertisment)au identificat persoanele ce le aveam in masina trecandu-le numele in procesul verbal.desi aceste persoane,au fost intrebate de catre politisti daca me-au dat bani ei spunand ca nu,domnii politisti au mentionat in procesul -verbal ca ii transportam contra cost .Dupa care imi scriu urmatoarele in procesul-verbalX-(: litera h din legea taximetriei-aplicabila persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea in mod repetat,de transport public contra cost....se sanctioneaza cu amenda de la 1000 la 5000 lei fara posibilitatea de a plati jumatate din minimul amenzii+ retinere ci si placute de imatriculare 30 de zile. Doresc sa stiu,este legal sa fiu sanctionat fara dreptul de a plati jumatate din minimul amenzii? este legal o data ce te amendeaza sa iti retina si talonul cu placutele de imatriculare?X-(