avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul Muncii - Art.31 alin 3 versus art. 61 (d)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul Muncii - Art.31 alin 3 versus art. 61 (d)

Cand se foloseste pentru incetarea contractului (in cazul necorespunderii profesionale) art.31 alin 3 si cand art. 61 (d) ?

Art. 31. [perioada de proba]

(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Art. 61. [cazurile concedierii pentru motive subiective]
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:

d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.

Nelamurirea mea vine din faptul ca angajatorul are la dispozitie o perioada de proba suficient de mare ca sa isi dea seama daca salariatul corespunde profesional postului. Articolul 31 (3) ne ofera o rezolvare a problemei mult mai usoara si fara bataie de cap. Articolul 61 (d) presupune o procedura de aplicare greoaie ( criterii de evaluare a salariatului clare si bine prezentate in ROI, oferirea unui alt loc de munca sau, in cazul in care nu are loc de munca vacant, angajatorul trebuie sa faca o adresa catre AJOFM, etc...)
Care este motivul pentru care in codul muncii exista art.61 (d)? In ce situatii se aplica?:(
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2017
roxana69, utilizator
Cel mai recent răspuns: roxana69 , utilizator 19:13, 14 Ianuarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai au angajatorii mijloace sa foloseasca art. 61 litera d) din codul muncii? PaulaAcsinte PaulaAcsinte Teoretic, articolul 61 litera d) din Codul Muncii permite in prezent Angajatorului sa dispuna concedierea Angajatului…..”in cazul in care acesta ... (vezi toată discuția)
Concediere legala viorictin viorictin Care sunt etapele pentru concedierea unui salariat angajat pe durata determinata 3 luni,care s-a dovedit necorespunzator din punct de vedere profesional.Cum sa ... (vezi toată discuția)
Necorespundere profesionala marijka25 marijka25 o persoana este angajata in baza unui atestat emis de o autoritate cu valabilitate pe timp determinat. In desfasurarea activitatii acestui salariat s-au ... (vezi toată discuția)