Buna ziua,
Am divortat in urma cu 3 ani, copilul a ramas in incredintarea mea, tatal nu a platit pensie alimentara niciodata si nu a vrut sa vada copilul niciodata. Eu m.am recasatorit si as vrea ca si copilul sa poarte numele meu actual. Ce pot face?
Banii din urma , pe o perioada de maxim 3 ani, ii recupuperati ( daca debitorul are venituri sau bunuri) prin intermediul executorului. daca stati asa si asteptati sa mai vedeti ce va zic persoanele, pierdeti bani ca intervine precriptia pt fiecare suma ce e mai veche de 3 ani. Asta desigur daa fost depune contestatie la executare.
In legatura cu numele, v-am pus in link care e procedura pt schimbarea numelui pe cale administrativa . Pe langa un motiv temeinic, aveti nevoie de acordul tatalui sau macar de o dovada ca nu e de aacord. Asa ca solicitati-i acordul in scris in speranta unui raspuns tot in scris.
Ar trebui sa va mai ganditi in legatura cu cererea dvs.. daca i l-ati schimba si divortati, copilul ramane cu acel nume. Daca va mai recasatoriti, i-l schimbati iar ?
Cum pot proceda?
NejnecM
Buna seara am o fetita de 9 ani , sunt divortata de tatal ei biologic, El lunar are de dat o penise alimentara plus alocatia de la stat(inca vine tot la el ... (vezi toată discuția)