avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cand pot sa ma intorc la serviciu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cand pot sa ma intorc la serviciu

Buna ziua Am si eu o intrebare sunt in concediu de crestere copil acesta sa nascut pe 4 aprilie 2015 iar acum sunt gravida si trebuie sa nasc pe 7 iunie 2017 si doresc sa revin la servici fara sa am intreruperi si sa nu mai iau supliment de insertie ca ulterior sa intru in prenatal si concediu crestere copil. INTREBAREA ar fi din ce data trebuie sa revin la servici si pana cand mi se poate acorda indemnizatia de crestere copil pt primul pt ca am primit mai multe variante uni spun ca din 4aprilie pana cand implineste copilul 2ani, iar alti au spus ca trebuie sa ma intorc mai devreme cu o luna inaintea implinirii varstei de 2ani. Mentionez ca am suspendat indemnizatia in luna martie 2016 pe legislatia veche si am revenit la servici in luniile aprilie, mai si iunie dupa care am revenit in concediu crestere copil dupa noua lege.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 21 Ianuarie 2017
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.
In speta, revenirea se face cu data de 05.03.2017

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.
In speta, revenirea se face cu data de 05.04.2017
Scuze ca intru peste discutia ta,Vilceanuroxana,dar ma intereseaza subiectul.Tatal trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ca si mama,adica sa aiba venituri impozabila in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului,nu?Ms anticipat.
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, tatal trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ca si mama, adica : sa fi realizat venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau sa se fi aflat în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal AlexaAlina AlexaAlina Buna ziua ! Amsieu o nelamurire cu concediul postnatal. Ce se intampla daca nu imi raman 42 de zile din cele 126 alocate concediului prenatal/postnatal dupa ... (vezi toată discuția)
Carmina Carminaa Carminaa Buna ziua...am si eu o întrebare daca se poate.Am nascut pe data de 28 decembrie 2016,anul acesta copilul face 2 ani,eu cand trebuie sa merg la servici?pe 28 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2 lea copil criss2018 criss2018 Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu o nelămurire,sunt in concediu de creșterea copilului pana in data de 7 ianuarie 2018(dara cand împlinește copilul 2 ani) ... (vezi toată discuția)