avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate vinde un teren \"înregistrat în planul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate vinde un teren "înregistrat în planul cadastral fără localizare certă datorită lipsei planului parcelar"?

Vă rog mult să mă ajutaţi cu o clarificare la problema următoare. Am un teren in extravilan pentru care la Cadastru s-a pus menţiunea "imobil înregistrat în planul cadastral fără localizare certă datorită lipsei planului parcelar". Vă rog mult să-mi spuneţi dacă pot vinde acest teren.
Precizez că nu există plan parcelar în zona respectivă (am inţeles că a fost făcut, dar a fost respins de OCPI), dar terenul meu a fost obţinut prin hotărâre judecătorească în care sunt înscrise absolut toate coordonatele topografice ale terenului, în sensul că instanţa a hotărât să primesc acel teren, identificat de un expert judiciar, teren cu coordonatele menţionate în hotărârea judecătorească. Deci, am titlul de proprietate, am hotărâre judecătorească în care sunt înscrise coordonatele terenului, insă la efectuarea Cadastrului, OCPI a pus menţiunea "imobil înregistrat în planul cadastral fără localizare certă datorită lipsei planului parcelar".
Asadar, vă rog mult să-mi spuneţi dacă pot vinde acel teren şi, în plus, ce riscuri există pentru proprietarul terenului având menţiunea aceea înscrisă de la OCPI (nu se ţine cont de hotărârea judecătorească în care este precizată amplasarea terenului?)
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: BarbuMed , utilizator 12:54, 21 Ianuarie 2017
Am mai radspuns la aceasta problema .
Daca acel cumparator accepta sa il cumpere asa.
DAR:
In aceste caz este foarte indicat sa se faca planul parcelar pentru tarlaua respectiva ce cuprinde parcela ce o detineti in proprietate.
Planul parcelar este reprezentarea grafică a unei tarlale care conţine limitele tuturor imobilelor din tarla şi detaliile stabile din teren ce o definesc; planul parcelar se integrează în planul cadastral după recepţia şi atribuirea numerelor cadastrale de către oficiul teritorial.

Tarlaua este diviziunea cadastrală tehnică a unităţii administrativ-teritoriale delimitată prin detalii fixe, identificabile în teren, care nu suferă modificări în timp, cum ar fi căi de comunicaţie, ape, diguri etc.
Daca vreti sa vindeti cu inscrisul in cartea funciara imobil fara localizare certa, se risca sa se ajunga la repozitionare.

Repoziţionarea este operaţiunea de modificare a coordonatelor imobilului poziţionat greşit în planul cadastral, prin rotaţie, translaţie, modificarea geometriei anterior recepţionate şi/sau modificarea suprafeţei imobilului.
Pentru certitudine este necesar sa se faca planul parcelar asa cum am mentinut la inceput.
SUCCES.
Vă mulţumesc.
Problema este că în zona unde am terenul s-a făcut, în mai mulre rânduri, un plan parcelar, dar NU a fost aprobat. Nu ştiu ce se întâmplă acolo şi ce jocuri se fac, dar am senzaţia că niciodată nu va exista un astfel de plan parcelar. Mai mult, acel plan parcelar (neaprobat) s-a făcut pe vremea primarului care a fost până anul trecut (şi care a avut vreo 4 mandate), iar acum noul edil doreşte încadrarea terenurilor respective în altă localitate, şi cu asta s-a terminat totul. Deci, pe scurt, este exclus să existe un plan parcelar în viitorul apropiat.
În aceste condiţii, vă rog mult să-mi spuneţi dacă este mai bine să renunţ la demersurile cu cadastrul (pentru că încă nu am semnat că sunt de acord să aibă menţiunea "fără localizare certă") sau să le finalizez în aceste condiţii. Deci, vânzarea terenului nu o mai iau în calcul, dar mă gândesc că dacă accept aşa ceva mă supun singur riscului de a mi se da altceva după finalizarea planului parcelar (dacă va fi vreodată). Pe de altă parte, aşa cum am spus, eu am hotărâre judecătorească definitivă în care sunt înscrise toate coordonatele topografice ale terenului care mi s-a atribuit. Această hotărâre nu contează la OCPI? Vă multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentionarea in cf. ,, imobil fara o localizare certa '' timo49 timo49 In Ordinul 700/ 2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare , receptie si inscriere in evidentele de cadastru si carte funciara , la art. 87 , al 2. , se ... (vezi toată discuția)
Teren cu amplasare stabilită concret prin hotărâre judecătorească, încadrat de ocpi drept "teren fără localizare certă" doriananicolae doriananicolae Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu un sfat la următoarea problemă. Deţin o suprafata de teren obţinută prin Legea 18/1991, pentru care mi s-a ... (vezi toată discuția)
Consecintele ulterioare ale lipsei planului parcelar dumitrud dumitrud Buna seara, sunt proprietarul unui teren extravilan si vreau sa fac cadastru. Mi s-a cerut o declaratie ca am fost informat ca nu exista plan parcelar si ca ... (vezi toată discuția)