avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... HG 781 vs HG 585 din 2002
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

HG 781 vs HG 585 din 2002


Articolul 1 din HG781 / 2002 prevede:



“Standardele nationale de protectie a informatiilor clasificate în România, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 585/2002 , se aplica în mod corespunzãtor si informatiilor secrete de serviciu în ceea ce priveste:

a) clasificarea, declasificarea si mãsurile minime de protectie;

b) regulile generale de evidenta, întocmire, pãstrare, procesare, multiplicare, manipulare, transport, transmitere si distrugere;

c) obligatiile si rãspunderile ce revin conducãtorilor autoritãtilor si institutiilor publice, agentilor economici si altor persoane juridice;

d) accesul cetãtenilor strãini, al cetãtenilor romani care au si cetãtenia altui stat, precum si al persoanelor apatride la informatii clasificate si în locurile în care se desfãsoarã activitãti, se expun obiecte sau se executa lucrãri din aceasta categorie;

e) exercitarea controlului asupra mãsurilor de protectie. “
Având în vedere faptul că o firma noatră, gestionează doar informații clasificate secrete de serviciu, și în cuprinsul prevederilor art. 86, alin (1), din HG 585/2002 sunt prezentate obligațiile conducătorului firmei referitoare la informații clasificate secrete de stat, precum și referitoare la informații clasificate , aș dori să știu dacă toate obligațiile prevăzute la art.86 sunt valabile în cazul în care firma gestionează doar informații secrete de serviciu.
Valentin ILIE
Cel mai recent răspuns: vally62 , utilizator 21:31, 20 Ianuarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii clasificate anghelescuionut anghelescuionut stiti cumva unde este stipulat faptul ca, indiferent de nivel de clasificare atribuit, un document intai se inregistreaza apoi se supune aprobarii?? [quot] (vezi toată discuția)
Spor pentru gestionarea unor informatii clasificate deli_andra76 deli_andra76 Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala acordarea unui spor pentru gestionarea unor informatii nationale clasificate nivelul \\"secret\\"unei secretare a ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu zuzuzsizuza zuzuzsizuza Buna ziua, Lucrez intr-o institutie care face parte di administratia publica locala. De curand directorul institutiei ne-a solicitat sa completam formularul ... (vezi toată discuția)