avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-a fost furat un exemplar al actului duplicat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-a fost furat un exemplar al actului duplicat de vanzare-cumparare apartament, posibile consecinte

Buna ziua,

Tatal meu a fost intr-o relatie cu o femeie care se pare ca a intrat in casa la mine si mi-a furat un exemplar duplicat din contractul de vanzare-cumparare pe care tatal meu mi l-a facut pentru apartamentul in care locuim.

Va rog ajutati-ma si spuneti-mi cu cine trebuie sa iau legatura pentru a-mi securiza apartamentul?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
jlvera, utilizator
Cel mai recent răspuns: jlvera , utilizator 14:38, 26 Ianuarie 2017
raluk0207, multumesc mult pt raspuns.

sper sa fie asa cum spuneti.

eu in acest moment am 4 exemplare ale duplicatului. probabil ca 2 sunt ale mele si 2 ale tatalui meu? nu stiu unde trebuie sa stea celelalte doua exemplare.

poate ca problema nu este asa de severa cum cred eu, dar imi este greu sa dorm gandindu-ma ca as putea sa ma trezesc cu casa ipotecata sau ca cineva ar putea sa vina intr-o zi la usa mea cu politia si sa imi spuna ca eu l-am pacalit cu acest act.

cu cartea mea de identitate inteleg ca se pot face falsuri, iar eu nu am purtat tot timpul cu mine cartea mea de identitate. am vazut un astfel de caz de fals (linkul de mai jos).

[ link extern ]

ma voi interesa la notariat sa vad cate duplicate trebuie sa am, dar astazi si maine este inchis.

o ultima intrebare este: daca eu in acest moment am toate duplicatele actului si daca scot si un extras de carte funciara pentru informare, iar din acest extras rezulta ca apartamentul este "curat", pot sa stau linistita?

inca o data multumesc pentru timpul si raspunsul dvs.
Un duplicat il duce notarul la Carte Funciara pentru intabulare si un alt duplicat ramane in arhiva biroului notarial.
Pentru ipoteca trebuie documentatie cadastrala, certificat de atestare fiscala, extras de carte funciara pt autentificare etc, deci un teanc de documente si evident prezenta dvs.
Deci o ipoteca in niciun caz nu poate fi instituita (nu in mod legal), in lipsa celor de mai sus.
Dvs puteti scoate cate extrase de carte funciara doriti, daca asta va face sa fiti mai linistit.
Sfatul meu e sa nu mai plecati urechea la toate legendele urbane. Nu va vinde nimeni casa cu buletinul. Doare sa existe pe lumea asta cineva care sa va semene atat de bine fizic, incat sa il poata pacali pe notar.
raluk0207, va multumesc foarte mult ca m-ati lamurit.

Au fost probleme mari cu aceasta persoana care mi-a sustras actul din casa, a furat bani din conturile tatalui meu (cu pin-ul), ceea ce nu era greu, dar este totusi furt bancar, de aceea aveam aceste temeri ca mai pune si altceva la cale, din moment ce a sustras contractul apartamentului.

De mai bine de o luna traiesc un cosmar, tatal meu a facut accident vascular hemoragic, ea mi l-a sechestrat in apartamentul ei timp de 48 de ore, intarziindu-i spitalizarea si deci afectandu-i starea de sanatate, accidentul vascular i-a afectat memoria tatalui meu, deci nu am pe cine sa intreb ce s-a intamplat cu acele acte, totusi el in starea in care se afla si-a amintit ca a intrat aceasta femeie la mine in casa in timp ce eu eram la serviciu (apartament care este si al lui, cu uzufruct viager), sub pretextul ca ii aduce niste cadouri de ziua lui, a adus si bauturi alcoolice, iar el spune ca crede ca atunci a fost sustras actul.

De atunci au trecut 10 luni, timp in care eu nu am stiut nimic, pentru ca eu nu stau sa umblu in servieta cu acte tot timpul si in tot cazul nu umblam la actele lui, pentru ca nu aveam de ce.

Am vorbit si cu notarul care a intocmit contractul si mi-a spus exact acelasi lucru ca dvs.

Ma voi duce maine sa cer un extras de carte funciara si daca acela este curat, sper ca pot sa dorm si eu linistita, mai ales ca persoana respectiva lucreaza la ministerul finantelor publice.
Ma intreb cum un angajat al ministerului sa isi permite sa faca asemenea fraude, dar dupa cum vedeti, este posibil. Eu am chitante doveditoare ca a scos din bancomat limita maxima admisibila, ea dandu-mi cardurile lui numai dupa ce i-am spus ca am depus o declaratie la politie pentru ca mi l-a tinut sechestrat in apartamentul ei.

Banii pe care i-a sustras de pe cardurile tatalui meu sunt greu de recuperat, cred ca trebuie investiti mai multi bani intr-o ancheta decat a furat ea, dar macar vreau sa stiu ca avem unde dormi si ca nu avem datorii.

Va multumesc inca o data pentru tot!

Multumesc ca existati!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contact de vanzare cumparare pierdut zeldia zeldia Ma intereseaza daca un contract de vanzare cumparare pierdut sau furat poate fi folosit de altcineva decat de titular.Frauda,in sensul daca poate fi vandut de ... (vezi toată discuția)
Distribuirea actelor de vanzare cuparare Andra2912 Andra2912 Buna ziua, zilele trecute am semnat un contract de vanzare-cumparare la un notar public. Ulterior mi s-a oferit, la plecare, o mapa cu actele semnate, doar ... (vezi toată discuția)
Cadastru pastrat de banca miha006 miha006 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament cu credit ipotecar de la banca. Cand s-a facut incheierea de intabulare pe numele meu, ... (vezi toată discuția)