avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Debit catre asociatie propr.- si debit reciproc!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Debit catre asociatie propr.- si debit reciproc!

Asociatia nu are presedinte, nici comitet executiv, nici cenzor de 2 ani! nu are cont bancar.
La data procesului, avea.
Prin compensare, am de achitat.
Fiind demisi din cauza unei delapidari si a unui pv de contraventie, mi-e teama sa platesc, caci asoc nu a respectat niciodata nici o lege!
Este o cale legala care sa ma asigure ca nu pierd banii? daca imi fac o executare, ei pot sa fie reprezentati de avocat- asa cum este situatia, neavand conducere, reprezentant legal?!
Este mai bine sa fac eu executarea? Dar pe cine execut, fosta asociatie?
(asociatia nu este desfiintata, administrarea este data unei firme, nu stiu cu cine s-a semnat contractul)
Pot face o plangere penala, avand destule fapte la activ fostii...?
Pare a fi sustragere de la achitarea debitului?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:51, 25 Noiembrie 2017
Art. 55 din legea 230/2007

""Consiliile locale, cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judeţene, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, exercită controlul asupra activităţii financiar-contabile din cadrul asociaţiilor de proprietari, din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociaţiei de proprietari."
Oare acest articol este valabil numai pentru Municipiul Bucuresti ? (sau nici acolo) - de ce nu intervin cand sunt solicitati?
Pentru ca este un articol de lege pur formal si care nu are nicio valoare din punct de vedere al aplicabilitatii practice, la fel ca multe alte articole de lege. Uitati-va numai cum suna, asa la ureche, "Consiliile locale, cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judeţene". Da, formal in cadrul fiecarei primarii este infiintat cate un birou (sau serviciu sau compartiment ...sâc) care are in atributiuni si asociatiile de proprietari, asa prevede organigrama si structura interna, si ...cam asta este tot.

topic closed
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii de la administrator in urma vanzarii unui apartament adivij77 adivij77 Buna ziua! Situatia este urmatoarea, in urma cu 10 ani adminitratorul din blocul unde locuim a hotarat impreuna cu asociatia de locatari sa stranga o suma de ... (vezi toată discuția)
Abuz administratie de locatari andapaun andapaun Va rog sa ma sfatuiti ce documente sa cer administratorului de bloc sa-mi prezinte (eventual sa-mi xeroxeze) pentru a afla daca cele doua chitante achitate in ... (vezi toată discuția)
Administrator care functioneaza nelegal Miluca Boldan Miluca Boldan Buna ziua, Am sa prezint pe scurt o problema pe care o intampinam, acu cu ceva timp o parte dintre locatarii blocului in care stam impreuna cu parintii sau ... (vezi toată discuția)