avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe cand urmatorul proces?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe cand urmatorul proces?

Buna ziua!O intrebare.Avem luna aceasta dezbaterea unui recurs la care batranul cu care am facut CVC cu clauza de intretinere a apelat.Banuim ca deznodamantul va fi acelasi ca la fond si vom castiga.Cand sa ne asteptam la un nou proces?Legal este posibil imediat sau trebuie sa treaca o anumita perioada?Multumesc
Cel mai recent răspuns: hannia , utilizator 18:41, 10 Septembrie 2009
In functie de probele depuse si de motivele invocate in cererea de recurs, actiunea se poate termina la primul termen. Adicxa sunt sanse ca pe 10 sept sa se tremine procesul.
Deci, nu este nevoie de un anumit termen.
Si atentie, hotararea in recurs nu se comunica.
Normal, un recurs se poate judeca si la un singur termen de judecata! Depinde , daca partile administreaza probe(inscrisuri) care nu au fost cunoscute anterior!
in procesul de recurs este posibil sa si pierdeti . nu neaparat daca ati castigat pe fond, veti castiga si in recurs !!
iar hotararea pronuntata in recurs este cea care are importanta cea mai mare .

avand in vedere faptul ca magistratii sunt in greva judecatoreasca , este posibil sa se amane procesul .
Cred ca persoana care a pus intrebarea, se referea la faptul ca in situatia sa, batranul a cerut rezolutiunea contractului pentru neacordarea intretinerii, si dorea sa stie la cat timp dupa ce se finalizeaza prezenta cauza poate batranul sa depuna o noua actiune cu acelasi obiect.

Daca am inteles bine, raspunsul este acesta:

Avand in vedere faptul ca obligatia de intretinere este una cu intindere in timp, in principiu, batranul se putea referi in actiunea al carei recurs il veti dezbate la nerespectarea obligatiei pana la momentul formularii cererii de chemare in judecata.

In situatia in care dumnealui considera ca in continuare obligatia nu este executata sau nu este executata corespunzator, pentru perioada de timp de la depunerea actiunii, poate formula o noua cerere de chemare in judecata pe fond in orice moment, fara sa i se poata opune autoritatea de lucru judecat.

In schimb, hotararea definitiva din aceasta cauza poate fi folosita ca proba in eventuala noua actiune.
2007_rozi a scris:

Si atentie, hotararea in recurs nu se comunica.

mai nou, se comunica. a aparut ceva in actul care a modificat legea privind taxele de timbru.

Alte discuții în legătură

Rzolutiune cotract de intretinere GabrielaStroe GabrielaStroe Imi poate explica cineva ce inseamna decizia urmatoare:Suspendă judecata cauzei, potrivit disp.art.243 pct.1 C.proc.civ. Cu recurs. Pronunţată în ... (vezi toată discuția)
Intervenientul in interes propriu este parte in proces? gigelas gigelas Buna seara, Un intervenient in nume propriu,este considerat ca si parte in proces ? Daca i s-a respins cererea de interventie,deoarece nu a fost sustinuta de ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere daca am mai avut un recurs in proces? seldom seldom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca pe fond a fost constatata perimarea cererii de chemare in judecata, am facut recurs si am ... (vezi toată discuția)