avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cont in euro in tara pentru detasat in Italia
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cont in euro in tara pentru detasat in Italia

Am un cont de salariu intr-o banca din tara, eu lucrand ca detasat in afara. Am scos bani din Italia, apoi am sunat la banca sa ma interesez de comisioane si mi s-a spus ca, mai nou, in Italia, desi eu primesc in cont salariul in euro, bancomatul este setat sa imi faca conversia din euro in lei apoi din lei in euro, pentru care eu platesc un comision mult mai mare decat plateam pana acum. As vrea sa stiu daca este legal acest gen de dubla conversie caci mie mi se pare aberant atata timp cat mi se varsa in cont euro iar eu in Italia scot tot euro....
Cel mai recent răspuns: flori2009 , utilizator 20:03, 25 Ianuarie 2017
Daca vi se dau bani in euro si ii scoateti in euro, deschideti-va un cont in euro.
Daca il aveti in lei, in cont ajund in lei, deci va ia comision o data la conversia din euro primiti la leii care ajung in cont si apoi ca sa scoteti euro, va mai ia inca o data cand transformati leii din cont in euro pe care ii scoateti.
Culmea este ca am contul in euro! Si atunci ma intreb unde este logica? Am cont in euro, mi se varsa salariul in euro, scot din Italia din reteaua aceleiasi banci, euro, si mi se convertesc banii in lei apoi din nou in valuta pentru ca, asa cum mi s-a comunicat telefonic, bancomatele din Italia au fost setate in asa fel incat recunosc cardul romanesc si atunci fac prima conversie in lei apoi din nou in euro. Mi se pare aberant si nu reusesc sa gasesc logica de aceea mi se pare ca ceva nu este in regula.
Hm, atunci nu gasesc vreo logica. Vedeti ce aveti scris in contractul semnat la deschiderea de cont si/ sau plangeti-va direct anpc. Intai sa ii intrebati pe ei intai care e explicatia, ma gandesc ca or sa invoce ca leul e moneda nationala, nu stiu ca sa zic.

Pe ei i-am intrebat si mi-au raspuns ca, mai nou, in Italia asa se intampla. Bancomatele recunos cardul romanesc, schimba euro in lei pentru ca apoi sa-i schimbe din nou in euro. Insa asa am sa fac, verific din nou daca se stipuleaza ceva in contract apoi, eventual, fac sesizare pentru ca nu imi convine ca un comision care era un euro sa se mareasca peste noapte la 8,5 euro. Va multumesc
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Popriri ramase in fiinta pe cont dupa achitarea datoriei NegruVasilica NegruVasilica Buna ziua! Am Cont deschis la Banca Transilvania. In octombrie 2013 cind fiica mea mi-a trimis din Italia 50 de euro nu am putut sa-i ridic intrucit aveam ... (vezi toată discuția)
Card din italia postepay visa electron ynna83 ynna83 Buna ziua.Am un card lasat de o matusa din italia postepay si vreau sa scot euro care sunt pe el si nu stiu la ce banca din romania sa merg si cum imi da lei ... (vezi toată discuția)
Comision exagerat extragere bancomat. CiocanelL CiocanelL Bună ziua, Doresc să aflu ce pot face în situația în care comisionul de retragere de la bancomat (altul decât cel al emitentului cardului) este ... (vezi toată discuția)