avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

se poate divorta daca sotul nu este de acord sau nu se prezinta la tribunal?
Da, se poate divorta in aceste conditii. Formulati o cerere de desfacere a casatoriei din culpa sotului. Totusi, instanta poate sa pronunte divortul impotriva ambilor soti, chiar atunci cand numai unul din ei a facut cerere, daca din dovezile administrate reiese vina amandorura.
Formulati actiune pentru desfacerea casatoriei in care aveti posibilitatea,prin probatoriile administrate(acte,martori) sa dovediti ca relatiile dintre dvs.sunt grav si iremediabil vatamate din culpa paratului.Indiferent,daca se prezinta sau nu,daca este legal citat,in functie de probatoriile administrate,instanta urmeaza a se pronunta asupra desfacerii casatoriei.In aceasta situatie,nu are importanta,nici pozitia papartului,nici daca se prezinta sau nu ,atata timp cat probatoriile administrate sunt in masura sa creeze instantei convingerea ca relatiile dintre dvs.nu mai pot continua.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Daca sotul se prezinta in instanta, refuza divortul si nu i se poate retine culpa divortul nu se va pronunta.
Daca sotul nu se prezinta acest aspect se retine ca fiind o lipsa de interes din partea acestuia si astfel ati parcurs deja jumatate de drum in dovedirea culpei sale. Trebuie totusi dovedite instantei si alte aspecte care fac continuarea casatoriei imposibila dar este mult mai usor decat in cazul in care se prezinta si refuza.
Daca sotul se prezinta si aveti probe care sa demonstreze culpa sa se pronunta divortul.
Nimeni nu poate sa va oblige sa convietuiti cu o persoana cu care numai doriti sa fiti.
Totul este sa formulati cererea privind desfacerea casatoriei si sa demonstrati culpa exclusiva a sotului sau culpa comuna, asumandu-va si d.-stra. o parte din culpa, insa trebuie sa dovediti ce scrieti in motivele actiunii. Contactati un avocat pentru demararea actiunii.
Cu respect.
multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Taxa divort sally_daisy sally_daisy Buna ziua, 1. As dori sa stiu ce taxe trebuie platite pentru a deschide o actiune de divort si unde anume (eventual in ce cont). 2. Sotul meu nu este de ... (vezi toată discuția)
Divort elisabeta5 elisabeta5 Dupa 21 ani de casnicie doresc sa divortez. In cazul in care nu pot prin acord, pot invoca doar nepotrivirea de caracter? Este necesara prezenta paratului la ... (vezi toată discuția)
De acord cu divortul, dar refuza prezentarea in instanta . maneanicoleta2006 maneanicoleta2006 Buna ziua ! Am avut astazi primul termen de judecata in dosarul de divort. Desi sotul meu a fost in acord cu mine si a promis ca se prezinta la primul ... (vezi toată discuția)