avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul caldura la pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul caldura la pausal

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu 5 scari, unde scarile A,B si C au un bransament de caldura si scarile C si D alt bransament.
Sunt singurul apartament la pausal din primul bransament , adica cel care cuprinde primele 3 scari. Diferenta de caldura , adica ,, pierderi'' cum spune Administratorul o suport eu.
Intrebarea: Nu era normal ca fiecare scara sa fie contorizata separat, adica un bransament pe fiecare scara?
Ce inseamna ,, pierderi'' intrucat un apartament contorizat pleteste, cel mai mult intr-o luna , in jur de 300 de lei, fara a opri caloriferele iar la mine 700 de lei , asta inseamna ca el a avut sa zicem o temperatura de 30 grade si eu 70 grade?#-o
Am cerut explicatii administratorului si mi sa raspuns in scris ca pentru pausal nu exista formula de calcul si atunci alta intrebare, DE CE mi se percepe tarif pentru calcul caldura de 3 ori mai mare decat un contorizat?
Cel mai recent răspuns: agr , utilizator 23:51, 31 Martie 2018
Daca ati ramas singurul necontorizat din 3 scari ar fi bine sa va contorizati avand in vedere ca acest lucru este obligatoriu prin lege incepand cu sfarsitul anului 2016.
In privinta tarifului intrebati presedintele asociatiei. Aveti dreptul sa contestati tariful de calcul si modalitatea de calcul. Repartizarea diferentelor nu se face prin repartizarea tuturor catre cei necontorizati. Exista o metodologie de repartizare intr-un ordin ANRE.
Calculul pentru dv. se face in functie de maximul inregistrat de caloriferele de la cele 3 scari la calorifere identice ca SET.
Va dau un exemplu teoretic, nu luati cifrele ca atare, ci doar algoritmul:

Daca dv. aveti 3 calorifere cu SET 2, 4 si 6, atunci pentru caloriferul cu SET 2 sunteti considerat ca avand un consum similar cu maximul inregistrat pe un calorifer de SET 2, la care se adauga 10%, similar, sa zicem, care se afla in ap.19.
Pentru caloriferul cu SET 4 sunteti considerat ca avand consum similar cu acel calorifer de SET 4 din cele 3 scari cu consumul cel mai mare la care se adauga 10%, calorifer care se afla in apartamentul 30.
La fel si pentru caloriferul de SET 6 cu unul similar cu consumul cel mai mare, plus 10%, din apartamentul 5.
Suma caloriferelor dv. va fi evident mai mare decat a oricarui apartament pentru ca se iau valorile maxime inregistrate pe calorifere similare.

Nu inteleg ratiunea acelui de 3 ori mai mare la comisionul de calcul fata de contorizati.
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2017
elga50, moderator
multumesc pentru detalii,
Comisonul de calcul este altfel;
- apartamet contorizat serviciul de calcul se taxeaza cu 3.39 lei
- apartament necontoricat serviciul de calcul este de 13,39 lei
Cakculul ptr contorizati se face automat printr-un soft specializat iar ptr necontorizati trebuie sa isi puna creierul la contributie. Iar daca au nevoie de 3 creiere atunci se justifica tarful triplu. Unul scrie, al 2 lea calculeaza iar al 3 lea verifica primele 2.
Si pentru necontorizati calculul se face tot automat. Cititi ce am scris mai sus. Cautarea consumului maxim se face prin soft si atribuirea consumului pentru necontorizati, de asemenea, tot prin soft.

Alte discuții în legătură

Plata caldurii in apartament nelocuit cu repartitoare DEXX DEXX Buna ziua, Am avut in proprietate un apartament in bloc pana la data de 21.12.2012. Imobilul avea repartitoare de caldura cu exceptia unui singur calorifer ... (vezi toată discuția)
Intretinere- suma exagerata IoanGRG IoanGRG buna ziua, am o problema cu administratora si calculele ei de intretinere. Pe scurt: blocul are 2 aripi: aripa E compusa din apartamente de 2 si 3 camere si ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura + sistem pausal flavius1990 flavius1990 Buna ziua, Stau impreuna cu mama intr-un apartament cu 3 camere intr-un bloc cu 2 scari. Problema mea este urmatoarea: In urma cu aproximativ 7 ani s-a ... (vezi toată discuția)