avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Raspuns contestatie raport inspectie fiscala anaf
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Raspuns contestatie raport inspectie fiscala anaf

Am depus contestatie la raport de inspectie fiscala si decizie impunere din data de 18.06.2015 si nu am primit inca nici un raspuns ( cei de la finantele publice locale spun ca raspunsul trebuie sa vina de la directia regional a finantelor publice) .
Ce as putea face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:22, 21 Decembrie 2015
Avand in vedere ca nu ati primit raspunsul la contestatie in termenul legal de 45 de zile, puteti sa ii dati in judecata pe contencios administrativ
Aceasta este o problema a actualului cod de procedura fiscala, nu exista termen pt raspunsul la contestatie din partea statului si deci statul amana in acest fel solutionarea. Termenul de 45 de zile se refera la cereri.

Puteti eventual inainte inaintarii in instanta a demersului sa formulati o intrebare referitoare la stadiul solutionarii contestatiei ( cu termen de raspuns de 45 zile).

Asa cum s-a precizat mai sus puteti sa actionati in instanta:

Cod proc fiscala:

Art. 205 Posibilitatea de contestare

(1) Împotriva titlului de creanţă, precum şi împotriva altor acte administrative fiscale se poate formula contestaţie potrivit legii. Contestaţia este o cale administrativă de atac şi nu înlătură dreptul la acţiune al celui care se consideră lezat în drepturile sale printr-un act administrativ fiscal sau prin lipsa acestuia, în condiţiile legii.


Noul Cod proc fiscala de la 01.01.2016 prevede insa:

ART. 281 Comunicarea deciziei şi calea de atac

(5) În situaţia nesoluţionării contestaţiei în termen de 6 luni de la data depunerii contestaţiei contestatorul se poate adresa instanţei de contencios administrativ competentă pentru anularea actului. La calculul acestui termen nu sunt incluse perioadele în care procedura de soluţionare a contestaţiei este suspendată potrivit art. 277.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva unui act administrativ ( raport de inspectie ) sabinna sabinna In urma efectuarii unei inspectii fiscale, au fost emise urmatoarele acte: - Raport de inspectie fiscala - Decizie de impunere - Dispozitie de masuri Care ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere larisarazvan larisarazvan Buna ziua Am primit o Decizie de impunere privind plata unor sume de bani de la Autoritatea vamala pe care am contestat-o conform art.205 cod Fiscal. La ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie impotriva refuzului de a emite un act administrativ fiscal sabinna sabinna Am facut la Directia Generala de Administrare a marilor contribuabili mai multe solicitari de restituire de accize conform Codului Fiscal. Au trecut mai mult ... (vezi toată discuția)