avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cos de fum a vecinului in apropierea casei mele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cos de fum a vecinului in apropierea casei mele

Buna ziua!
In acest an am terminat casa noua, cu autorizatie de constructie, receptie facuta in luna aprilie, locuiesc in ea din mai 2017. Simultan s-a construit o casa si de catre vecin. El a terminat-o in noiembrie, dar ulterior efectuarii receptiei, a mai facut o anexa pentru centrala termica pe lemne, care a ajuns aproape de gardul comun. Mai mult, a facut cos de fum exterior, din inox izolat, chiar pe langa gard, aceasta atingandu-se de gardul de scandura (montata de el, inca inainte sa incepem lucrarile de constructie). Interesant este ca pentru a obtine autorizatia de construire, eu eram obligat sa construiesc casa la 1,9 m distanta de gard, iar casa vecina este la cel mult 60 cm (si are geamuri spre mine). Problema cea mai grava este ca a facut cosul de fum de inaltime mica, cu vreo 2 metri dedesubtul coamei casei mele, la o distanta de cel mult 2,5 metri de casa mea. Cand face focul, nu pot sa deschid niciun geam pe partea respectiva a casei pentru ca se umpla imediat casa cu fum. Mai ales ca arunca si gunoiul in cazan (peturi, nylon, gunoi menajer, absolut tot, pentru ca nu a facut nici contract cu firma de salubrizare) iar resturile ies prin cos si zapada din curtea mea, pe partea respectiva, este neagra din cauza resturilor care ies prin cosul lui. Ca cireasa de pe tort, a mai pus si o parabola pe langa cos, aceasta practic atarna in curtea mea.
Pentru a rezolva aceasta problema, am sugerat sa ridice mai sus cosul de fum, cel putin pana la inaltimea coamei casei mele (si a lui), dar nu cred ca se va conforma. Unde pot sa depun reclamatie in cazul in care nu va fi de acord sa rezolvam amiabil aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: herte elena , utilizator 19:20, 24 Mai 2018
E necesar sa intre in legalitate cu constructia anexa.
Daca nu e intelegere intre vecini, va adresati in scris cu plangere la Inspectia in constructii, la protectia mediului si la politie.
am si eu aceasi problema cu hornul vecinului care la amplasat in fata casei mele.Am fost la inspectorat de construti si la garda de mediu si ni sa spus ca nu e de competenta lor ....sa mergem la primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin dificil marinelapedestru marinelapedestru Buna Am mostenit anul acesta prin succesiune dupa mama mea o casa. Caasa a fost construita in doua etape ultima in 1990 si are spatele constructiei exact pe ... (vezi toată discuția)
Poziționare horn/cameră centrala Angela91 Angela91 Bună seara, Avem o anexă la casă (din perete până în gardul despărțitor al vecinului), aceasta este camera de centrală pe lemne, construită după ... (vezi toată discuția)
Hornul vecinului rodica321 rodica321 In cazul in care exista doua case de locuit amplasate una langa alta, exista stabilita vreo distanta legala de amplasare a hornului casei vis-a-vis de casa ... (vezi toată discuția)