avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor PFA cod CAEN 6920
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

PFA cod CAEN 6920

Buna ziua,

Am o nelamurire tinand cont ca am tot citit varii pareri
Eu ca si economist , absolventa de studii superioare, avand si un curs de calificare pe 4 module de contabilitate, imi pot deschide un PFA sau un II pentru a tine contabilitatea la diverse firme micute fara a fii membra CECCAR?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 14:58, 27 Octombrie 2017
Buna ziua.
O astfel de soceitate, avand ca obiect de activitate 6920- Activitati de contabilitate si audit financiar, consultanta in domeniul fiscal, poate fi infiintata doar de catre o persoana care are calitatea de expert contabil autorizat de CECAR.
In primul rand, expertul contabil autorizat de CECCAR trebuie sa aiba o participare la aportul adus la capitalul social al unui SRL de minim 51%, fata de un eventual alt asociat care nu indeplineste aceasta conditie speciala.
In al doilea rand, ar trebui sa aveti in vedere ca este absolut necesar ca administratorul societatii trebuie sa fie numit persoana care indeplineste calitatea de expert contabil.
Si o alta posibilitate nu exista?? Adica gen .. fiecare societate careia ii tin contabilitatea sa imi faca contract de munca cu timp de lucru o ora/zi? si eu sa nu imi fac nici PFA nici II..pur si simplu angajata de societate???
puteti face asa, cu 1 ora sau 2 pe zi dar vor vrea societatile sa se complice?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alta posibilitate nu vad...tinand cont ca in prezent tin contabilitatea ca si angajata...mi se pare ilogic sa fiu nevoita sa ma lovesc de o contributie la CECCAR .... ar mai fi si alta varianta la care eu nu m-am gandit?
Nu! OG 65/1994 nu permite deschiderea PFA fara a fi membru CECCAR. Puteti numai sa va angajati in acele firme si sa tineti contabilitatea, in baza Legii 82/1991 a Contabilitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil pfa elenailie elenailie Buna ziua,are dreptul un contabil care detine PFA sa semneze toete documentele fiscale inclusiv bilantul anual al unei firme, daca acest contabil nu este ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pfa cod caen 6920 virginicadoinaoprea virginicadoinaoprea Sunt economist de profesie si contabil sef de 21 de ani. Va rog sa-mi spuneti daca pot inregistra PFA pe codul CAEN 6920 fara sa am atestat de expert contabil ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi deschid o intreprindere individuala de ce am nevoie? CHICOSU CRISTINA CHICOSU CRISTINA buna ziua, am terminat facultatea pe domeniul contabilitate si informatica de gestiune,vreau sa ma inscriu la cursurile CECAR dar mai intai sa-mi deschid o ... (vezi toată discuția)