avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demolarea unei anexe ridicate fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demolarea unei anexe ridicate fara autorizatie

Buna ziua! De curand, am mostenit o casa si am constatat ca in curtea imobilului exista o serie de anexe (care apar si pe planul cadastral), ridicate fara autorizatie de constructie pe care, de altfel, intentionez sa le demolez. Pot realiza acest lucru fara vreo autorizatie de demolare (pe care nu stiu cum as putea sa o obtin in atare conditii), astfel incat sa pot intra in deplina legalitate? Risc vreo sanctiune, in conditiile in care nu eu am ridicat acele anexe? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: GeoCosmogon , utilizator 12:15, 24 Ianuarie 2017
Daca in certificatul de mostenitor sunt mentionate acele anexe , aveti nevoie de autorizatie de demolare.
Multumesc pentru raspuns. Anexele respective nu sunt mentionate in niciun act, nu sunt intabulate, au fost figurate pe planul cadastral deoarece exista in curte, dar nu au facut obiectul intabularii. Sa inteleg ca in atare conditii le pot demola linistit si, ulterior, sa ridic o alta constructie in acea zona, bineinteles, cu autorizatie de construire? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie? ContSters284640 ContSters284640 buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere ... (vezi toată discuția)
Construire garaj myagh86 myagh86 Buna ziua,doresc sa construiesc un garaj pe amplasamentul unei anexe(locuiesc la curte si sunt singur in curte).Acea anexa are rol de magazie si este in planul ... (vezi toată discuția)
Centru istoric sebes (jud.alba ) - constructie fara autorizatie nicolaecomici nicolaecomici Stimati Domni , Va prezint o situatie dificila privind obtinerea autorizatiei pentru intrare in legalitate pentru locuinta proprietate personala ... (vezi toată discuția)