avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar dauna RCA nesolutionat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar dauna RCA nesolutionat

Buna ziua,

In decembrie 2016 am fost lovita de catre un autoturism ce nu mi-a acordat prioritate.Nu am chemat politia ci am completat amiabila. Proprietarul avea polita RCA la Euroins. Am mers la sediul Euroins dar acolo nu au dorit sa ne faca actele deoarece au invocat ca e inainte de sarbatori si sunt foarte ocupati si ne-au dat un nr de inregistrare si ne-au programat pe 27 decembrie pt constatare si poze la masini. Eu am facut poze cu telefonul la ambele masini dar cei de la Euroins nu le accepta. Am vorbit cu proprietarul acesta parea de buna credinta a zis ca nu e nici o problema vine sigur pe 27 pt constatare. Bineinteles ca pe 27 m-am prezentat numai eu la Euroins, am completat declaratia pe proprie raspundere in care am scris cum s-a produs accidentul si mi s-au facut poze la masina. Cel care m-a lovit nu s-a prezentat si nici nu mi-a mai raspuns la telefon desi am incercat de nenumarate ori sa iau legatura cu el.
Mi s-a facut dosarul de dauna la Euroins am si numar de inregistrare.
Apoi am primit acasa o scrisoare recomandata de la Directia Daune Euroins in care acestia precizeaza ca in baza art 37 din Norma nr23/2014 ASF ei isi rezerva dreptul sa mai faca investigatii privind accidentul si ca nu imi dau curs solicitarii mele de despagubire.
Am sunat la Euroins iar domnul care s-a ocupat de acte mi-a raspuns sec ca ei nu il pot obliga pe cel care m-a lovit sa se prezinte la ei si ca pana el nu va veni mie nu mi se va da curs solicitarii de despagubire.
Eu sincer acum nici nu mai stiu daca cel care m-a lovit mai e in tara macar...
A trecut o luna si nu s-a mai intamplat nimic cu dosarul meu ... a ramas in acelasi stadiu.
Va rog frumos sa ma ajutati sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez.

Cel mai recent răspuns: Gabriela1111 , utilizator 16:28, 3 Aprilie 2017
Faceti o sesizare la ASF.
Societatea de asigurare are dreptul ca in termen de 3 luni de la data avizarii daunei sa faca propriile investigatii privind modul de producere a accidentului de circulatie. Tot in interiorul acestui termen societatea de asigurare are obligatia de a va comunica fie oferta privind cuantumul despagubirii, fie respingerea in totalitate sau partiala a platii despagubirii. Respingerea platii despagubirii trebuie motivata. Daca in termen de 3 luni de la data avizarii daunei asiguratorul nu isi indelineste obligatiile mai inainte mentionate acesta este obligat la plata despagubirii.
Pentru investigatiile efectuate de asigurator este necesara vizionarea ambelor autovehicule care au fost implicate in accidentul de circulatie. Dvs. nu puteti obliga pe asigurat sa se prezinte la asigurator pentru constatarea avariilor autovehiculului. Societatea de asigurare are parghiile necesare pentru vizionarea autovehiculului asiguratului. Inspectorul de daune aplica legea efortului minim. Asiguratorul nu poate invoca lipsa fotografiilor autovehiculului asiguratului in cazul nesolutionarea dosarului de daune in termenul prevazut in norma ASF.
ing. Ioan Ciobanu
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2017
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Am reusit dupa nu stiu cate rugaminti si amenintari cu politia sa il conving pe cel care m-a avariat sa se prezinte la sediul euroins. I-a luat declaratia pe proprie raspundere si i-a facut si poze la masina.
Din cate mi-au zis cei de la euroins acum imi pot da drumul la dosar trebuie doar sa astept raspuns de la bucuresti.
Sper sa nu mai am parte de alte ghinioane si sa se rezolve o data #-o :( :( :(

Va multumesc frumos pt raspunsuri !!!
UPDATE:

Abia acum m-au chemat cei de la service sa imi repare masina... au venit toate piesele... din ianuarie pana in aprilie ... si toate astea pt o bara si un proiector far... ma intreb oare cei care au avarii mai mari ... saracii ... cand isi repara masina dupa un an ?

As mai avea o mica intrebare, bara fata nu e avariata foarte foarte tare cu toate astea euroins mi-a aprobat inlocuirea ei pt ca e sparta putin in lateral. Ideea este ca eu vreau sa imi iau bara acasa pt ca e bara originala si e a mea... dar mi-au zis cei de la service ca ei nu imi dau bara inapoi.. probabil ca deja au planuri sa o repare si sa o revanda mai departe cum stim ca se procedeaza.

Cum ma sfatuiti ca sa procedez ca sa imi pot lua bara acasa?

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot repara masina daca cei de la euroins ma amana danbogdanlaurentiu danbogdanlaurentiu Buna ziua. In data de 20.12.2015, in localitatea Buzau la intersectia dintre Str. Frasinet cu Str. Chiristigii am avut parte de o tamponare. Circuland pe ... (vezi toată discuția)
Termen pentru obtinerea despagubirii mezgageza mezgageza in ce termen trebuie sa adresez asiguratorului pentru a obtine despagubirea? (accident rutier fara victime)-accident rutier (vezi toată discuția)
Acte cerute de asiguratorul rca al vinovatului. e un abuz? kartush1977 kartush1977 Salut pe aceasta cale pe toti membrii foumului si pun cateva intrebari legate de un accident in care am fost lovit din spate. Mai exact treaba sta cam asa: am ... (vezi toată discuția)