avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere insarcinata

as dori, va rog, sa imi spuneti, in ce conditii poate fi concediata o femeie insarcinata? legal. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:19, 8 Septembrie 2009
reorganizare judiciara? adica? scuze,as vrea sa stiu exact tot ce se poate, multumesc.
1. indemnizatia pentru CIC se acorda numai dupa nasterea copilului si nu pe perioada cat sunteti insarcinata.... pacat ca se dau raspunsuri fara a se citi mai bine mesajul initial.

2. Pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului salariaţii beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

3. Concedierea este interzisa numai daca aceasta are legatura directa cu starea de graviditate, fiind posibila in celelalte cazuri.

4. Notiunea de reorganizare judiciare reprezintă o instituţie juridică complexă de drept comercial (fiind aplicabilă exclusiv comercianţilor), care, pe de o parte, se referă la starea şi capacitatea persoanelor, iar pe de altă parte, se referă direct la bunurile acestor persoane, asupra cărora instituie un regim de indisponibilizare şi le afectează scopului procedurii, fie de redresare, fie de lichidare a activului în vederea acoperirii pasivului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina-desfacere contract de munca ancca ancca Sunt insarcinata in 14saptamani, am anuntat in scris(mail) angajatorul . Daca se restructureaza postul pot fi concediata? In ce conditii pot fi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia Elena2623 Elena2623 Bună seara Sunt însărcinată în 8 săptămâni. Muncesc cu carte de munca din data de 24 octombrie. As putea sa iau indemnizația? (vezi toată discuția)
Restructurare post - angajata insarcinata lauramoraru lauramoraru Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Sunt insarcinata in 2 luni, am anuntat deja angajatorul prin adeverinta medicala de starea mea ... (vezi toată discuția)