avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si problema custodiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si problema custodiei

Buna ziua! Sunt cetatean englez si sunt casatorit cu o romanca de 7 ani, in urma casatoriei avem 2 copii de 5 si 6 ani. In primul rand doresc sa divortez de sotie care m-a inselat in repetate randuri. Alta problema este mama sotiei care de 5 ani locuieste impreuna cu noi, in casa mea, avand o influenta negativa asupra copiilor, si interzice copiilor sa invete limba engleza, limba cunoscuta de mine. Tin sa precizez ca sotia mea nu a lucrat niciodata in cei 7 ani de casatorie, si toate bunurile obtinute sunt detinute de catre mine. Doresc interzicerea soacrei sa mai participe la educatia fetelor si nu mai doresc ca ea sa locuieasca in casa mea. Doresc sa iau legatura cu un avocat ce ma poate ajuta, precizez ca am domiciliul in Bucuresti.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:36, 8 Septembrie 2009
Puteti sa va alegeti orice avocat doriti de pe listele baroului Bucuresti.
Problema cu soacra nu este foarte simpla. Nu o puteti da afara din casa deoarece casa este bun comun ambilor soti daca este cumparata in timpul casatoriei, deci si sotia dvs are dreptul la 1/2 din aceasta locuinta avand dreptul sa invite pe oricine doreste ea , mai ales pe mama ei! Problema este delicata si necesita atentie maxima!B-)
Ati specificat: "Alta problema este mama sotiei care de 5 ani locuieste impreuna cu noi, in casa mea..." , sa intelegem de aici ca casa a fost achizitionata inainte de casatorie? Daca DA...atunci aveti posibilitatea unei actiuni in evacuare a soacrei.
Daca casa a fost cumparata in timpul casatoriei este mai greu sa o evacuati pe soacra.....
Divortul este simplu. Problema custodiei este mai grea. Depinde de foarte multe lucruri. Copii sunt relativ mici si nu vor fi intrebati in instanta cu cine vor sa ramana.
Prin urmare trebuie discutat pe tema asta.
In privinta partajului, trebuie vazut si cand s-au achizitionat casa si bunurile.
In functie de asta rezolvati si problema soacrei.
buna ziua .
in primul rand , sunt mai multe aspecte de lamurit .
daca imobilul in care locuiti dvs si sotia a fost achizitionat anterior casatoriei cu aceasta , iar soacra dvs locuieste in acest imobil cu forme legale, puteti incerca o actiune in evacuare a acesteia .
daca insa imobilul este achizitionat in timpul casatoriei, at este bun comun al dvs si al sotiei , iar soacra are dreptul sa locuiasca acolo daca sotia doreste acest lucru .
de asemenea , o alta problema este custodia copiilor . dvs doriti incredintarea acestora catre dvs sau doriti sa-i fie incredintati sotiei spre crestere si educare ?
o alta problema o reprezinta partajul .
chiar daca sotia nu a lucrat , dansa are dreptul legal la o cota-parte din bunurile mobile si imobile achizitionate in perioada casatoriei .

dupa cum vedeti sunt multe aspecte de discutat, si cel mai bine ar fi sa va alegeti un avocat care sa va indrume corespunzator si care sa va reprezinte in instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort copii minori anamaria2202 anamaria2202 Buna ziua. Parintii mei sunt casatoriti de 17 ani,casatorie din care a rezultat 2 copii: unul de 14 ani si celalalt de 17 ani. Pe data de 26 noiembrie,tatal a ... (vezi toată discuția)
Mostenire morosa morosa buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Mostenitori imobil al unui parinte casatorit a doua oara sourcherry31 sourcherry31 Buna ziua ! Am dori sfatul dvs. cu privire la urmatoarea situatie: acum cateva zile ,socrul meu impreuna cu sotia sa din a doua casatorie au achizitionat un ... (vezi toată discuția)