avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... titlul executoriu european
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

titlul executoriu european

ieri s-a judecat somatie de plata cu firma italia , cel mai probabil se va admite cererea
as vrea cateva detalii despre titlul executoriu european .....
se cere emiterea acestuia de la prima instanta ( tribunalul roman ) , ce urmeaza , tribunalul il elibereaza creditorului . cine il trimite la instanta de executare din italia , creditorul sau tribunalul
instanta de executare din italia va lua toate masurile necesare pt executare sau e ca la noi , tr sa mearga creditorul la executor ......
ce taxe implica aceasta procedura ?
da , multumesc
ma interesa in mod special , modul de executare in italia , daca instanta de executare face ca executarea sa se realizeze sau trebuiesc facute demersuri de catre creditor
stiti cat costa eliberarea unui titlu executoriu european ?
ce taxe si in ce cuantum trebuiesc trimise in italia pentru executare ?

art 6 din regulamentul 805/2004 m-a derutat . acest art se refera la conditiile pentru eliberarea unui titlu executoriu european si zice la lit d) hotararea a fost pronuntata in statul membru unde debitorul isi are domiciliul in sensul art 59 din Reg 44/2001 , in cazul in care :
- este vorba despre o creanta necontestata...."

adica daca hotararea este pronuntata in statul mebru unde creditorul isi are sediul ( aceasta instanta este competenta dupa dispozitiil;e contractului ) si creanta este necontestata , nu se poate elibera titlul executoriu european ?!!!

sau aici este vorba doar de contractele de consum ?!!!
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
e clar ca nu am fost inteleasa
da , eu cer instantei din italia sa puna in executare titlul executoriu , dar intrebarea mea era( si este ) instranta trimite la executare unui executor , daca primeste o astfel de cerere sau tot creditorul dupa ce obtine "incuviintarea executarii " de la instanta trebuie sa se adreseze ulterior si unui executor
mai exact dupa ce trimit in italia titlul executoriu , cu traduceri cu copie dupa hotarare mai am de facut si alte demersuri , sau astept "bine merci " in romania sa primesc banii (:) )
credeti ca instanta de executare mi-ar putea trimite ,dupa ce va primi cerere de executare o eventuala solicitare de completare ( inclusiv cu taxe de timbru , cu indicarea modului de plata si a contului ) sau ma va decadea automat din dreptul de executare daca imi lipseste vreo "chichitza "
ma va informa instanta despre stadiul executarii
a folosit cineva o astfel de procedura care imi poate spune cum decurge ea in concret ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Cu titlu executoriu european poate fi investit si un act care nu este hotarare judecatoreasca dar care potrivit legii statului respectiv, prin necontestare devine titlu executor ?
Speta: o factura trimisa debitorului si necontestata in 15 zile, reprezinta titlu executor si poate fi investit potrivit legii unui anumit Land din tarile germanice; acea factura va putea fi investita cu Titlu executoriu european pentru a putea fi pus in executare in alt stat comunitar ?
chiar nu are relevanta asta; e vorba de o procedura aplicabila in comuniune
Pt curiozitate am zis stat germanic: e vb de un land din Austria
Burgenland

Alte discuții în legătură

Executare debitor strainatate- somatie europeana de plata ODA1 ODA1 Buna ziua, Cui ne adresam pentru executarea unui client/debitor cu sediul in stat membru UE, in baza unei hotarari judecatoresti - soamtie europeana de plata ... (vezi toată discuția)
Somatia de plata si falimentul ENGFULL ENGFULL am obtinut o somatie de plata pentru o firma din italia - sentinta din 07.09 tocmai ma pregateam sa solicit emiterea unui titlu executoriu european cand ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata europeana ENGFULL ENGFULL buna ziua sunt novice in legislatie dar mai ales in practica \"europeana \" in schimb ma confrunt cu diverse dosare cu \"straini \" in principal de ... (vezi toată discuția)