avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii - liberele
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii - liberele

Saratiatii care desfășoară activitatea la program de tura au dreptul la ore libere pentru sărbătorile legale, altele decât sâmbete si duminici (24 ianuarie ziua unirii, rusalii, etc)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:56, 27 Ianuarie 2017
Da, orele suplimentare prestate în afara programului normal de lucru sau în zilele în care nu se lucrează ori în zilele de sărbători legale se compensează cu zile libere sau cu ore libere plătite sau se plătesc cu un spor la salariu.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2017
Rodica Simu, Avocat
Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.


sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii roxanabutnariu roxanabutnariu Buna ziua, am o nelamurire legata de plata orele suplimentare. Am citit Codul Muncii si as vrea sa stiu daca am inteles corect. Ex.am un salariu de 1459 ron ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale - mai multe probleme smeagull smeagull Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarele probleme: 1. In cazul in care angajatorul are nevoie ca o parte din angajati se lucreze in zilele de ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale, zile libere. ain ain Buna ziua Lucrez in ture, 2 zile si 2 zile sunt libera. Tura mea cade exact in cele 2 zile de sarbatoare legala care urmeaza. Angajatorul spune ca nu mi ... (vezi toată discuția)